Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι σημαίνει Ισχυρή Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τον FDA

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤι σημαίνει Ισχυρή Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τον FDA
spot_img

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ  διενήργησε ανασκόπηση βιβλιογραφίας για την κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων.

 O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δημοσίευσε μια συστηματική ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας για την κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων (FSC) προκειμένου να χρησιμέυσεις ως βάση για το έργο του FDA σχετικά με την κουλτούρα του Food Safety που θα προωθηθεί στηβιομηχανία τους καταναλωτές αλλά και εντός του οργανισμού.

- Advertisement -

Συνολικά 79 άρθρα πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την αναθεώρηση και περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάλυση. 

Ο FDA πιστεύει ότι για να γίνουν βελτιώσεις στη μείωση του βάρους των τροφιμογενών ασθενειών, πρέπει να κάνουμε περισσότερα προκειμένου να επηρεάσουμε τις πεποιθήσεις, τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων και τις ενέργειες των οργανισμών. Μια ισχυρή κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.  

Η προώθηση του FSC σε όλο το σύστημα τροφίμων αποτελεί βασικό πυλώνα του σχεδίου της Νέας Εποχής Εξυπνότερης Ασφάλειας Τροφίμων, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020. Το προσχέδιο περιγράφει ένα 10ετές σχέδιο για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου συστήματος τροφίμων. Ο FDA διεξήγαγε τη βιβλιογραφική ανασκόπηση για να κατανοήσει καλύτερα την πιο πρόσφατη επιστήμη του FSC, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ορισμού του, του πώς αναπτύσσεται και συντηρείται από διάφορους οργανισμούς και του πώς αξιολογείται ή μετράται.  

Ενώ η κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων ορίζεται με διάφορους τρόπους στη βιβλιογραφία, η ανασκόπηση προσδιόρισε τον πιο συχνά αναφερόμενο ορισμό του FSC ως τη συγκέντρωση των επικρατέστερων, σχετικά σταθερών, μαθησιακών, κοινών στάσεων, αξιών και πεποιθήσεων που συμβάλλουν στις συμπεριφορές υγιεινής που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον χειρισμού τροφίμων .

Η βιβλιογραφική ανασκόπηση εντόπισε επίσης πολλούς βασικούς καθοριστικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε ένα FSC, καθώς και προκλήσεις και εμπόδια για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ισχυρού και αποτελεσματικού FSC.

Ο FDA θα χρησιμοποιήσει αυτήν την έρευνα για να ενημερώσει τις συνεχείς προσπάθειές του για την υποστήριξη της κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων. Ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους και τις ρυθμιζόμενες βιομηχανίες να καλλιεργήσουν μια ισχυρή κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλο το σύστημα τροφίμων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα