Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι σημαίνει Ισχυρή Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τον FDA

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤι σημαίνει Ισχυρή Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τον FDA
spot_img

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ  διενήργησε ανασκόπηση βιβλιογραφίας για την κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων.

 O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δημοσίευσε μια συστηματική ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας για την κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων (FSC) προκειμένου να χρησιμέυσεις ως βάση για το έργο του FDA σχετικά με την κουλτούρα του Food Safety που θα προωθηθεί στηβιομηχανία τους καταναλωτές αλλά και εντός του οργανισμού.

Συνολικά 79 άρθρα πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την αναθεώρηση και περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάλυση. 

Ο FDA πιστεύει ότι για να γίνουν βελτιώσεις στη μείωση του βάρους των τροφιμογενών ασθενειών, πρέπει να κάνουμε περισσότερα προκειμένου να επηρεάσουμε τις πεποιθήσεις, τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων και τις ενέργειες των οργανισμών. Μια ισχυρή κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.  

Η προώθηση του FSC σε όλο το σύστημα τροφίμων αποτελεί βασικό πυλώνα του σχεδίου της Νέας Εποχής Εξυπνότερης Ασφάλειας Τροφίμων, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020. Το προσχέδιο περιγράφει ένα 10ετές σχέδιο για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου συστήματος τροφίμων. Ο FDA διεξήγαγε τη βιβλιογραφική ανασκόπηση για να κατανοήσει καλύτερα την πιο πρόσφατη επιστήμη του FSC, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ορισμού του, του πώς αναπτύσσεται και συντηρείται από διάφορους οργανισμούς και του πώς αξιολογείται ή μετράται.  

Ενώ η κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων ορίζεται με διάφορους τρόπους στη βιβλιογραφία, η ανασκόπηση προσδιόρισε τον πιο συχνά αναφερόμενο ορισμό του FSC ως τη συγκέντρωση των επικρατέστερων, σχετικά σταθερών, μαθησιακών, κοινών στάσεων, αξιών και πεποιθήσεων που συμβάλλουν στις συμπεριφορές υγιεινής που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον χειρισμού τροφίμων .

Η βιβλιογραφική ανασκόπηση εντόπισε επίσης πολλούς βασικούς καθοριστικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε ένα FSC, καθώς και προκλήσεις και εμπόδια για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ισχυρού και αποτελεσματικού FSC.

Ο FDA θα χρησιμοποιήσει αυτήν την έρευνα για να ενημερώσει τις συνεχείς προσπάθειές του για την υποστήριξη της κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων. Ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους και τις ρυθμιζόμενες βιομηχανίες να καλλιεργήσουν μια ισχυρή κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλο το σύστημα τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο