Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Delivery: Μέτρα για την αποφυγή εργασιακής εκμετάλλευσης παίρνει η Νέα Υόρκη

ΑρχικήΝέαDelivery: Μέτρα για την αποφυγή εργασιακής εκμετάλλευσης παίρνει η Νέα Υόρκη
spot_img

cibum team

Πακέτο μέτρων προωθεί το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης ώστε μέσω νομοθεσίας να περάσει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε delivery που έχουν προσληφθεί από υπεύθυνους ηλεκτρονικών εφαρμογών για διανομές φαγητού όπως Grubhub, DoorDash και UberEats.

Το νομοσχέδιο, που έχει την υποστήριξη του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, στοχεύει στη θέσπιση βασικού μισθού και στην αποφυγή συνθηκών εκμετάλλευσης. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγες οι πόλεις στην Αμερική που έχουν λάβει μέτρα ώστε να αποδυναμώσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα των εφαρμογών.

Η Νέα Υόρκη, η Μέκκα της βιομηχανίας εστίασης, επιχείρησε, ωστόσο, να νομοθετήσει πιο ευνοϊκές, από τις υφιστάμενες, για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις.

Η νομοθεσία θα απαλλάξει τον εργαζόμενο στη διανομή από οιεσδήποτε χρεώσεις.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι εργαζόμενοι δεν θα χρεώνονται για θερμαινόμενες σακούλες τροφίμων, οι οποίες μπορεί να κοστίζουν έως και 50 δολάρια. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα πρέπει, ακόμη, να διαθέτουν τουαλέτες για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα θα έχουν, ακόμη, τη δυνατότητα να βάζουν όρια στις διαδρομές τους χωρίς τον φόβο αντιποίνων.  Οι εργαζόμενοι, για παράδειγμα, που έχουν στοχοποιηθεί από ληστές, θα μπορούν να καθορίσουν τη μέγιστη απόσταση που θέλουν να διανύσουν από ένα εστιατόριο.

Τα μέτρα αναμένεται να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, ύστερα από μια μακρά περίοδο καραντίνας που οδήγησε στην εκτόξευση παραγγελιών και μετά την τροπική καταιγίδα Αϊντα που δυσκόλεψε τις συνθήκες εργασίας των ντελιβεράδων.

Πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Δείτε επίσης: 

Επιστήμη: Πως οι γεύσεις δημιουργούν συνειρμικές αναμνήσεις 

Η κουλτούρα της ασφάλειας τροφίμων, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, τι ψάχνουν οι ελεγκτές (Βίντεο)

Food Defence: οδηγός κάλυψης απαιτήσεων από το FSSC22000 

Ελληνικό γιαούρτι – «μαϊμού» σαρώνει την αγορά της Γερμανίας 

Έρευνα: Τα χημικά στα τρόφιμα η σημαντικότερη ανησυχία των καταναλωτών 

Ποια είναι η U.N. AQUA που ανοίγει το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι  

 «Πλαστικά» μιας χρήσης από φύκια θα καταργήσουν το πλαστικό  

100 χρόνια ιστορίας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έκπληξη: Τελικά τα λιπαρά των γαλακτοκομικών μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο 

Ξεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα! 

Επιχειρήσεις τροφίμων: Ο κώδικας για τη διαχείριση των τροφικών αλλεργιογόνων  

  Επιχειρήσεις: Το μέλλον της πώλησης βρίσκεται στις στοχευμένες προσφορές και στα προσωποποιημένα μηνύματα 



Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα