Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την εξάρθρωση του δικτύου που εμπλέκεται στην επιχείρηση
Ένα δίκτυο μεγάλης κλίμακας που εμπλέκεται στην παραγωγή και την προμήθεια πλαστού γάλακτος αποκαλύφθηκε στο Bulandshahr του Uttar Pradesh, στην Ινδία. Το παραποιημένο γάλα παρασκευαζόταν σε μαζική κλίμακα και το προμηθεύονταν μεγάλες εταιρείες παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων. Κατόπιν πληροφοριών, το Τμήμα Ασφάλειας Τροφίμων του Μπουλαντσάχρ εντόπισε ένα βυτιοφόρο που μετέφερε το ψεύτικο γάλα σε γαλακτοκομείο στο Σεκουντέραμπαντ.
- Δείτε επίσης: Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη
- Δείτε επίσης: Μπάρες δημητριακών με κομμάτια μετάλλου – Παγκόσμια ανάκληση
Η ομάδα της Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων κατέσχεσε το βυτιοφόρο, το οποίο ήταν γεμάτο με περίπου 1.400 λίτρα πλαστού γάλακτο. Κατά την ανάκριση, ο οδηγός αποκάλυψε ότι το γάλα προέρχεται από την Kuber Dairy. Παρασκευάστηκε με χρήση γλυκόζης και εξευγενισμένου ελαίου και σκόνη ορού γάλακτος. Συλλέχθηκαν δείγματα από τη δεξαμενή για έλεγχο και ολόκληρη η αποστολή, καταστράφηκε επί τόπου.
- Δείτε ακόμη: Στις τηγανητές πατάτες και τα πατατάκια οφείλεται η “έκρηξη” καρκίνου παχέος εντέρου στους νέους – Μελέτη
- Δείτε επίσης: Ανάκληση δημοφιλούς παιχνιδιού με την Πέππα το γουρουνάκι
Με βάση τις δηλώσεις του οδηγού, η ομάδα των ελεγκτών έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις δύο γαλακτοκομείων όπου και βρήκαν μεγάλες ποσότητες συστατικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του επικίνδυνου πλαστού προϊόντος.
Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την εξάρθρωση του δικτύου που εμπλέκεται στην επιχείρηση, ενώ δικογραφίες θα σχηματιστούν εναντίον όλων των ατόμων που σχετίζονται με την παραγωγή και την προμήθεια πλαστού γάλακτος, μόλις ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.
- Δείτε επίσης: Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.