Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαδικτυακή Ημερίδα “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΔιαδικτυακή Ημερίδα “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021
spot_img

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

 Κ & Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

“Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών”

“Insects and Algae: Alternative Food and Feed Sources”

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

18:30-21:00

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών”, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί, θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με τη χρήση των εντόμων και των φυκών ως εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών και άλλων συστατικών των τροφίμων και των ζωοτροφών, το νομοθετικό πλαίσιο και τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα χρήσης τους, καθώς και οι προοπτικές εμπορικής αξιοποίησής τους με δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Πρόγραμμα

18:30Χαιρετισμοί
18:40Νεοφανείς πρωτεΐνες και πηγές αυτών: πτυχές αξιολόγησης της ασφάλειάς τους από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) Ερμόλαος Βερβέρης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Διατροφής, Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA), Πάρμα, Ιταλία
19:00Έντομα: τροφή για … σκέψη! Δρ. Άνθια Ματσακίδου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια,  Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ
19:20Skolix, μια φάρμα εδώδιμων εντόμων Δρ. Ρωξάνη Γάτση, Συνιδρύτρια Εταιρείας SKOLIX, Ελλάδα
19:40Biotechnological applications of microalgae Chlamydomonas reinhardtii Dr. Amina Antonacci & Dr. Annalisa Masi, Researchers, Institute of Crystallography, National Research Council (CNR), Rome, Italy
20:00Μικροφύκη: Το μέλλον των Τροφίμων Δρ. Θάνος Ανδρέου, Ειδικός Επιστημονικών Θεμάτων, Plankton First, Ελλάδα
20:20Ερωτήσεις – Συζήτηση

Συντονισμός: Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ, Μέλος ΠΤΚΔΜ-ΕΕΧ

Μιχάλης Τερζίδης, Επικ. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ, Αντιπρόεδρος ΠΤΚΔΜ-ΕΕΧ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, ακολουθώντας τη σύνδεση:  https://authgr.zoom.us/j/94070552304?pwd=K1VLRkkrWENSM0J5ZUZ4bElQQ1pLQT09

Για περαιτέρω πληροφόρηση μπορείτε να απευθύνεστε στην  Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Αριστοτέλους 6, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-278077, e-mail: ptkdm@eex.gr.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο