Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Συναγερμός για πιθανώς επικίνδυνο προϊόν – Απόκλιση στην παραγωγική διαδικασία

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Συναγερμός για πιθανώς επικίνδυνο προϊόν - Απόκλιση στην παραγωγική διαδικασία
spot_img

Μια παραγωγική αστοχία, όπως η υποεπεξεργασία των αλλαντικών, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση δημόσιας υγείας για έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν ζαμπόν, επειδή το προϊόν ενδέχεται να μην είναι πλήρως μαγειρεμένο λόγω υπο-επεξεργασίας.

Η FSIS εκδίδει αυτή την προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία για να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι αυτό το προϊόν δεν πρέπει να καταναλώνεται. Δεν ζητήθηκε ανάκληση επειδή πιστεύεται ότι το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά από τους καταναλωτές.

Το έτοιμο προς κατανάλωση, κομμένο σε φέτες ζαμπόν Black Forest, παρήχθη από την εταιρεία Plumrose USA στην Αϊόβα, από τις 28 Απριλίου 2022 μέχρι την 1η Μαΐου 2022.

Το προϊόν που ανακαλείται είναι το:

  • “Great Value Black Forest Ham Water Added” με ημερομηνία “BEST IF USED BY” 07/15/22″ σε επανασφραγιζόμενες πλαστικές συσκευασίες 1 λίβρας (περίπου 453 γραμμάρια)

Το ανακαλούμενο είδος διανεμήθηκε από τα καταστήματα Walmart στο Ιλινόις, την Ιντιάνα και το Οχάιο.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε όταν η εταιρεία εντόπισε προϊόν που δεν φαινόταν να είναι πλήρως μαγειρεμένο, γεγονός που ώθησε τους υπευθύνους της εγκατάστασης να διενεργήσουν έρευνα και να κοινοποιήσει στην FSIS το πόρισμα ότι το ζαμπόν ήταν υποεπεξεργασμένο.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών από την κατανάλωση αυτών των προϊόντων.

Η FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται σε ψυγεία ή καταψύκτες των καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν, αντίθετα, αυτά τα προϊόντα πρέπει να απορρίπτονται ή να επιστρέφονται στον τόπο αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο