Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρώπη: Η έλλειψη CΟ2 απειλεί την Βιομηχανία Τροφίμων – Περικοπές στην παραγωγή ανθρακούχων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕυρώπη: Η έλλειψη CΟ2 απειλεί την Βιομηχανία Τροφίμων - Περικοπές στην παραγωγή ανθρακούχων
spot_img

Σάλος στην Ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων και ποτών από την έλλειψη CO2

Προβληματισμένες οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ανθρακούχων αναψυκτικών και ποτών μετά την παρατηρηθείσα έλλειψη σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ανά την Ευρώπη. Το CO2 παράγεται ως υποπροϊόν που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, από την τοποθέτησή του στα ανθρακούχα αναψυκτικά, τη χρήση του για την ψύξη προϊόντων κατά τη μεταφορά τους, έως και την αναισθητοποίηση των πουλερικών και χοίρων πριν από τη σφαγή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο κύριος προμηθευτής της Βρετανίας σε CO2, η CF Fertilizers UK, αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή αμμωνίας στο εργοστάσιό της στο Billingham. Βάσει αυτής της κίνησης, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών της Βρετανίας προέτρεψε την κυβέρνηση να προετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες προμήθειες CO2. Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία, εταιρείες ποτών έκαναν περικοπές στην παραγωγή τους λόγω προβλημάτων με την προμήθεια CO2, καθώς οι προμηθευτές τους μείωσαν την παραγωγή τους, κατηγορώντας τις ραγδαίες τιμές του φυσικού αερίου.

Στη Γαλλία, η Air Liquide που πουλά προϊόντα με CO2 σε πελάτες της βιομηχανίας τροφίμων και φαρμάκων, δήλωσε ότι οι διακοπές στην παραγωγή αμμωνίας επηρέασαν τις προμήθειές της σε CO2, προσθέτοντας ότι εργάζεται ενεργά για να περιορίσει τον αντίκτυπο αυτών των ελλείψεων στους πελάτες της. Τέλος, στην Πολωνία, η θυγατρική της δανικής ζυθοποιίας Carlsberg (CARLb.CO) τόνισε ότι μπορεί να μειώσει ή να σταματήσει εντελώς την παραγωγή μπύρας λόγω έλλειψης παραδόσεων CO2.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο