Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΔΟΕΠΕΛ: Μειωμένη έως και μηδενική η καρποφορία των ελαιόδενδρων την φετινή ελαιοκομική περίοδο

ΑρχικήΝέαΔΟΕΠΕΛ: Μειωμένη έως και μηδενική η καρποφορία των ελαιόδενδρων την φετινή ελαιοκομική περίοδο
spot_img

Δηλώσεις του Προέδρου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), Γιώργου Ντούτσια.

Αρκετά μειωμένη έως και μηδενική προβλέπεται να είναι η σημερινή (έτος 2023) καρποφορία των ελαιόδενδρων, που αφορά την επόμενη ελαιοκομική περίοδο 2023/24, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), Γιώργος Ντούτσιας.

Αναφερόμενος σε προηγούμενο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και για τις ενδεχομένως λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ο κ. Ντούτσιας διευκρινίζει ότι «τα θεσμοθετημένα χρονικά περιθώρια μιας ελαιοκομικής περιόδου για τις επιτραπέζιες ελιές, είναι η 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. ‘Αρα η ελαιοκομική περίοδος 2022/23 κυμαίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι την 31η Αυγούστου 2023 και επομένως η παραγωγή των δέντρων αφορά στο έτος 2022 της ελαιοκομικής περιόδου 2022/23 (το πρώτο συνθετικό έτος της κάθε ελαιοκομικής περιόδου).

Και καταλήγει «πράγματι λοιπόν, η αναφορά σε “τρέχουσα” ή κατ΄ άλλους “φετινή” ελαιοκομική περίοδο αφορά στην παραγωγή του έτους 2022 η οποία υπήρξε σημαδιακή με μέγεθος ρεκόρ (445.000 τον. ελαιόκαρπου επιτραπέζιων ποικιλιών συλλέχθηκαν και οδηγήθηκαν στην επιτραπέζια χρήση)».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα