Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: EUROTOX 2021 – Σύνοδος για την εκτίμηση κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαEFSA: EUROTOX 2021 – Σύνοδος για την εκτίμηση κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα
spot_img

cibum team

Αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, η EFSA διοργανώνει διαδικτυακό συμπόσιο με θέμα την αξιολόγηση νέων πρωτεϊνών η οποία είναι κρίσιμη για τις αρχές ασφάλειας τροφίμων παγκοσμίως.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την έκθεση σε πρωτεΐνες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή, όπως η περίπτωση αναφυλακτικών αντιδράσεων ή ακόμα και μέσω της ειδικής τοξικότητας που προκαλείται από πρωτεΐνες.

- Advertisement -

Η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος στους τομείς που σχετίζονται με την επιστήμη της πρωτεΐνης σε συνδυασμό με την εξέλιξη των εργαλείων εκτίμησης χημικών κινδύνων, απαιτούν έγκαιρη επανεξέταση, εξορθολογισμό και ενίσχυση των προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα για την εκτίμηση του κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.

Αυτή η σύνοδος θα παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση της εκτίμησης κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα, τις μελλοντικές προοπτικές και τις τρέχουσες δραστηριότητες σε καινοτόμους τομείς.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια διαδραστική συνεδρία με στόχο τον εντοπισμό των πιο σχετικών αναπτυξιακών αναγκών για την ασφάλεια των πρωτεϊνών.

Το βιομηχανικό αυτό συμπόσιο, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) στα πλαίσια του ηλεκτρονικού συνεδρίου EUROTOX 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Το πλήρες πρόγραμμα της EUROTOX 2021

 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα