cibum team
Αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, η EFSA διοργανώνει διαδικτυακό συμπόσιο με θέμα την αξιολόγηση νέων πρωτεϊνών η οποία είναι κρίσιμη για τις αρχές ασφάλειας τροφίμων παγκοσμίως.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την έκθεση σε πρωτεΐνες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή, όπως η περίπτωση αναφυλακτικών αντιδράσεων ή ακόμα και μέσω της ειδικής τοξικότητας που προκαλείται από πρωτεΐνες.
Η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος στους τομείς που σχετίζονται με την επιστήμη της πρωτεΐνης σε συνδυασμό με την εξέλιξη των εργαλείων εκτίμησης χημικών κινδύνων, απαιτούν έγκαιρη επανεξέταση, εξορθολογισμό και ενίσχυση των προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα για την εκτίμηση του κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.
Αυτή η σύνοδος θα παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση της εκτίμησης κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα, τις μελλοντικές προοπτικές και τις τρέχουσες δραστηριότητες σε καινοτόμους τομείς.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια διαδραστική συνεδρία με στόχο τον εντοπισμό των πιο σχετικών αναπτυξιακών αναγκών για την ασφάλεια των πρωτεϊνών.
Το βιομηχανικό αυτό συμπόσιο, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) στα πλαίσια του ηλεκτρονικού συνεδρίου EUROTOX 2021.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Το πλήρες πρόγραμμα της EUROTOX 2021
Αλλαντίαση (botulism): Η σημασία της εκπαίδευσης των καταναλωτών
Lidl: Κατάρτιση με μισθό – Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας
Οι Ιταλοί φοβούνται το… ελληνικό ακτινίδιο
Με νέες συσκευασίες και όνομα τα προϊόντα Uncle Ben’s στην ελληνική αγορά
Ακτίνες Χ: χρήση για την ζύγιση προϊόντων με απίστευτες δυνατότητες