Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
2.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού.

ΑρχικήΝέαΕπικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού.
spot_img

cibum team

  80 αγωγές. Ανάκληση προϊόντων. Βλάβες σε παιδιά με αυτισμό. 

80 αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον εταιρειών, σύμφωνα με έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, το Φεβρουάριο, με την κατηγορία της ύπαρξης εξαιρετικά επικίνδυνων επιπέδων αρσενικού και άλλων δηλητηρίων στις παιδικές τροφές.

Η έκθεση, που ζητήθηκε από ομοσπονδιακούς νομοθέτες από τον Νοέμβριο του 2019, εξέτασε τέσσερα τοξικά βαρέα μέταλλα: ανόργανο αρσενικό, μόλυβδο, κάδμιο και υδράργυρο. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα έχουν κηρύξει επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα για τα μωρά και τα παιδιά, τα οποία είναι πιο ευάλωτα στις νευροτοξικές επιδράσεις. Ακόμα και τα χαμηλά επίπεδα έκθεσης, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές και συχνά μη αναστρέψιμες βλάβες στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετά από αναφορές υψηλών επιπέδων τοξικών βαρέων μετάλλων στις παιδικές τροφές, η Υποεπιτροπή Οικονομικής και Πολιτικής των Καταναλωτών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ζήτησε εσωτερικά έγγραφα και αποτελέσματα δοκιμών από ορισμένους από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές βρεφικών τροφών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών βιολογικών και συμβατικών προϊόντων. Το αρσενικό υπήρχε σε παιδικές τροφές από όλες τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Κογκρέσου για τον έλεγχο.

Οι κατασκευαστές που αναφέρονται στην έκθεση περιλαμβάνουν το Beech-Nut, το Best Organic της Γης, το HappyBABY, το Happy Family Organics, το Gerber, το Parent’s Choice, το Plum Organics και το Sprout Organic Foods.

Τον Μάρτιο, οι ενάγοντες υπέβαλαν αίτημα για ενοποίηση των αξιώσεών τους εναντίον των κατασκευαστών βρεφικών τροφών ενώπιον δικαστή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπου εκκρεμεί η πλειονότητα των υποθέσεων.

«Σε γενικό επίπεδο, αυτές οι ενέργειες είναι παρόμοιες. Όλοι οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι πούλησαν εν γνώσει τους παιδικές τροφές που περιέχουν βαρέα μέταλλα χωρίς να ενημερώσουν τους καταναλωτές. Δεν αμφισβητείται, ωστόσο, ότι κάθε εναγόμενος κατασκευάζει, εμπορεύεται και διανέμει τα δικά του παιδικά προϊόντα που υπόκεινται σε διαφορετικές διαδικασίες παραγωγής, προμηθευτές και διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου», ανέφερε η δικαστική επιτροπή.

Μερικές από τις αγωγές περιλαμβάνουν ομάδες γονέων που υποστηρίζουν ότι οι τοξίνες που βρέθηκαν στην παιδική τροφή οδήγησαν στην ανάπτυξη διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD) στα παιδιά τους.

Η εταιρεία παιδικών τροφών Beech-Nut ανακαλεί τα δημητριακά ρυζιού

Στις 9 Ιουνίου 2021, η The Beech-Nut Nutrition Co. ξεκίνησε την ανάκληση ορισμένων από τα βρεφικά δημητριακά ρυζιού λόγω υπερβολικών επιπέδων αρσενικού. Και τώρα η εταιρεία θα σταματήσει να πωλεί συνολικά τα προϊόντα με δημητριακά ρυζιού για βρέφη, υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να τηρεί με συνέπεια το επίπεδο καθοδήγησης στο μέλλον.

«Η ασφάλεια των βρεφών και των παιδιών είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Beech-Nut», δήλωσε ο Jason Jacobs, αντιπρόεδρος της Beech-Nut για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.

«Εκδίδουμε αυτήν την εθελοντική ανάκληση, γιατί μάθαμε μέσω δειγματοληψίας από την πολιτεία της Αλάσκας ότι μια περιορισμένη ποσότητα προϊόντων Berech-Nut Single Grain Rice Cereal είχε επίπεδα φυσικού ανόργανου αρσενικού πάνω από το επίπεδο που ορίζει ο FDA, παρόλο που το ρυζάλευρο αυτών των προϊόντων έχει ελεγχθεί, και το ανόργανο αρσενικό είναι κάτω από το επίπεδο καθοδήγησης της FDA», δήλωσε ο Jason Jacobs,

Η ανάκληση ακολουθεί τα όρια επιπέδου που έχει ορίσει ο FDA για το ανόργανο αρσενικό στα δημητριακά ρυζιού για βρέφη που τέθηκαν τον Αύγουστο του 2020. Δεν υπάρχουν όρια στο αρσενικό σε άλλες παιδικές τροφές ή όρια για άλλα βαρέα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του καδμίου, του μολύβδου και του υδραργύρου παρά τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών.

Πηγή:FSN 


Δείτε: 

Τα προϊόντα υδροπονικών καλλιέργειων λύση στις τροφικές δηλητηριάσεις 

Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης για την καλή διαβίωση των ζώων στις φάρμες εκτροφής 

Μόσχα: απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ στους ανεμβολίαστους 

Η Τζένιφερ Άνιστον αποκαλύπτει το αγαπημένο της φαγητό 

Ποια είναι η βιταμίνη που βοηθά στη σύλληψη και «πολεμά» την υπογονιμότητα 

VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter 

Κατακτά και την γαλλική αγορά η ελληνική Stevia. Η Stevia Hellas επεκτείνει τις εξαγωγές στο εξωτερικό. 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Η σχέση μας με το φαγητό, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση

FAO: Ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε στο υψηλότερο δεκαετίας 

EFSA: «ΟΧΙ» στο διοξείδιο του τιτανίου και στις ζωοτροφές 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα