Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αποκάλυψη: Γιατί ο FDA έκρυψε τα στοιχεία της εταιρείας πίσω από το θανατηφόρο ξέσπασμα E. coli από μαρούλι;

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑποκάλυψη: Γιατί ο FDA έκρυψε τα στοιχεία της εταιρείας πίσω από το θανατηφόρο ξέσπασμα E. coli από μαρούλι;
spot_img

Το ξέσπασμα είχε 89 κρούσματα σε 15 πολιτείες, με 36 νοσηλείες, επτά περιπτώσεις αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (HUS) και έναν θάνατο

Μια εσωτερική έκθεση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, φέρνει στο φως ένα σοβαρό ξέσπασμα του βακτηρίου E. coli O157:H7 τον Νοέμβριο του 2024, το οποίο προκάλεσε 89 κρούσματα σε 15 πολιτείες, με 36 νοσηλείες, επτά περιπτώσεις αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (HUS) και έναν θάνατο. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, η FDA δεν ενημέρωσε το κοινό ούτε αποκάλυψε τις εμπλεκόμενες εταιρείες.​

- Advertisement -

Σύμφωνα με την έκθεση, η FDA δεν προχώρησε σε δημόσιες ανακοινώσεις, καθώς τα μολυσμένα προϊόντα δεν ήταν πλέον διαθέσιμα στην αγορά όταν ξεκίνησε η έρευνα. Ωστόσο, πολλοί ασθενείς είχαν καταναλώσει σαλάτες σε εκδηλώσεις, σχολεία και εστιατόρια, με την επιδημιολογική και αναδρομική έρευνα να εντοπίζει το μαρούλι ρομάν ως την πιθανή πηγή της μόλυνσης.​

Η εταιρεία Taylor Farms, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς αρκετές αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι το μαρούλι της ήταν η πηγή της μόλυνσης. Η εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, τονίζοντας ότι οι δοκιμές της δεν έδειξαν παρουσία του βακτηρίου.​

Παρόλο που κανένας καλλιεργητής ή εταιρεία δεν εμπλέκεται ή κατονομάζεται επίσημα από την FDA, 
ο Bill Marler, δικηγόρος, γνωστός για την εκπροσώπηση των θυμάτων τροφιμογενών ασθενειών, έχει 
καταθέσει πολλές αγωγές κατά της Taylor Farms, με έδρα το Salinas out the Valley της Καλιφόρνια . Σχετικά με το γιατί υπέβαλε αγωγές κατά της Taylor Farms, ο κ. Marler είπε , εξετάζοντας τα δεδομένα της WGS, «Ο  επιδημιολόγος [της δικηγορικής εταιρείας Marler Clark] διαπίστωσε ότι ο κοινός δεσμός ήταν ότι όλοι οι πελάτες κατανάλωναν μαρούλι ρομανικής Taylor Farms την περίοδο της επιδημίας». 

Η έλλειψη διαφάνειας από την FDA έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ειδικούς και καταναλωτές, οι οποίοι ζητούν μεγαλύτερη ενημέρωση και υπευθυνότητα σε θέματα δημόσιας υγείας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα