Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

DIAGEO: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη στήριξη της απασχόλησης και του κλάδου της εστίασης

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηDIAGEO: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη στήριξη της απασχόλησης και του κλάδου της εστίασης
spot_img

Πρακτική εκπαίδευση σε τεχνικές Bartending και Barista, βιώσιμη διαχείριση τροφίμων και υλικών και κατάρτιση για την ανάπτυξη ανθρωποκεντρικών δεξιοτήτων.

Η εταιρεία αλκοολούχων ποτών DIAGEO συνεχίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα LEARNING FOR LIFE το οποίο στηρίζει την εκπαίδευση ενηλίκων στους τομείς της φιλοξενίας και του bartending. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να προσφέρει καλύτερες προοπτικές απασχόλησης και καλύτερο εισόδημα σε άτομα που το έχουν ανάγκη, αλλά και καταρτισμένους επαγγελματίες στον κλάδο εστίασης και φιλοξενίας (HORECA).

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2019, έχει διάρκεια 80 ωρών και οι ωφελούμενοι λαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση και άσκηση σε τεχνικές Bartending και Barista, βιώσιμη διαχείριση τροφίμων και υλικών, αλλά και θεωρητική κατάρτιση για την ανάπτυξη ανθρωποκεντρικών δεξιοτήτων, που εστιάζουν σε κοινωνικές και διαπροσωπικές δεξιότητες, αποτελεσματική διαχείριση χρόνου, πελατών και δύσκολων καταστάσεων, όπως είναι η σεξουαλική παρενόχληση. Μέχρι σήμερα, από το πρόγραμμα έχουν αποφοιτήσει 160 άτομα, με επαγγελματική αποκατάσταση που ξεπερνάει το 75%.

Το πρόγραμμα αναδιαρθρώνεται ανανεώνεται και αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις του επαγγελματικού οικοσυστήματος της εστίασης και της φιλοξενίας, ενώ διεξάγεται με την υποστήριξη συνεργατών, όπως είναι o εκπαιδευτικός οργανισμός Bar Academy, αλλά και η Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS, προκειμένου να παρέχει επαγγελματικά αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση. Επιπλέον, φέτος, το πρόγραμμα στήριξε ένας νέος εταίρος, το Four Seasons Hotels and Resorts, που προσέφερε εθελοντικά, σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και εφαρμόσιμες πρακτικές στους συμμετέχοντες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την Έφη Μπούρα, Corporate Relations Manager DIAGEO Southern Europe: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το LEARNING FOR LIFE, καθώς το να βλέπεις την ενθουσιώδη ανταπόκριση των ανθρώπων που συμμετέχουν, αλλά και -τον αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα στις ζωές τους, είναι αληθινό προνόμιο. Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος της εστίασης και της φιλοξενίας εξακολουθεί να παλεύει με ελλείψεις δεξιοτήτων και καταρτισμένων εργαζομένων και είμαστε όχι μόνο ευτυχείς, αλλά και ταγμένοι στο να δημιουργούμε επαγγελματικές ευκαιρίες, τόσο για τους συνάνθρωπούς μας, όσο και για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε, μέσω προγραμμάτων όπως είναι το LEARNING FOR LIFE».

Το LEARNING FOR LIFE, η διεθνής αυτή πρωτοβουλία της DIAGEO, έχει στόχο να εμπνεύσει και να μεταμορφώσει τις ζωές περισσότερων των 200.000 ατόμων μέχρι το 2030 και υποστηρίζει τον στόχο 8 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών που αφορά στην προώθηση τη διαρκούς, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης και της πλήρους και παραγωγικής απασχόλησης και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο