Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΕΒΤ: Δέσμευση των Ελληνικής Βιομηχανίας για πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣΕΒΤ: Δέσμευση των Ελληνικής Βιομηχανίας για πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων
spot_img

“Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών εξελίσσεται, καινοτομεί, παράγει επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.”

Ισχυρή παραμένει η δέσμευση της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων συστημάτων τροφίμων, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών (ΣΕΒΤ).

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, «ένα βιώσιμο οικονομικό σύστημα, πρέπει να συνδυάζει, ισορροπημένα, την επίτευξη των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών ή άλλων στόχων με τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, της ευημερίας και της κοινωνικής συνοχής.

Μέσα στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών εξελίσσεται, καινοτομεί, παράγει επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Για τον ΣΕΒΤ η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Είναι υπέρμαχος της πορείας προς την κυκλική οικονομία και συμβάλει στην προώθηση της υπεύθυνης και βιώσιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας:

– συμμετέχει ενεργά με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στον διάλογο με την πολιτεία για τα καίρια θέματα του κλάδου – συσκευασίες & απορρίμματα συσκευασιών, πλαστικά μιας χρήσης, εθνικός κλιματικός νόμος, διαχείριση αποβλήτων, σπατάλη τροφίμων.

– συμμετέχει σε καινοτόμα εθνικά & ευρωπαϊκά «πράσινα» έργα μέσα από τα οποία λαμβάνει χρήσιμη και επίκαιρη ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από τα περιβαλλοντικά θέματα και αναπτύσσει δράσεις, που βοηθούν τις επιχειρήσεις-Μέλη του να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις και να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης.

– έχει συγκροτήσει την Επιτροπή Περιβάλλοντος & Αειφορίας, με στόχο τη συζήτηση και διαχείριση θεμάτων κυκλικότητας και βιωσιμότητας, που απασχολούν τον κλάδο.

– στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία με τις Τράπεζες Τροφίμων και τη Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα