Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρέθυμνο – ημερίδα: Πρωτοπόρος η Κρήτη στον τουριστικό τομέα και την αγροτική παραγωγή

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΡέθυμνο - ημερίδα: Πρωτοπόρος η Κρήτη στον τουριστικό τομέα και την αγροτική παραγωγή
spot_img

Ημερίδα για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού της Κρήτης.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης που μπορούν να την καταστήσουν πρωτοπόρα στην ανάπτυξη και τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στο Ρέθυμνο.

Όπως είπε στην ημερίδα, με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη: Προοπτικές, Προκλήσεις και Περιορισμοί» ο αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, «το νησί μας, πρωτοστατεί στον τουριστικό τομέα, ενώ διαθέτουμε αγροτική παραγωγή με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στους δύο αυτούς τομείς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η μέχρι σήμερα οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης μας» και συμπλήρωσε ότι παράλληλα, «διαθέτουμε εξαιρετικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, με εντυπωσιακές επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο. Μπορούμε και πρέπει να βασιστούμε σε αυτά, για να βελτιώσουμε περισσότερο τις προοπτικές μας και να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Αλλά παράλληλα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά μας ιδρύματα για να διερευνήσουμε νέους τομείς ανάπτυξης, στους οποίους θα πρέπει να επενδύσουμε».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ Κυριάκος Κώτσογλου, παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για τον τουρισμό, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο βιώσιμος τουρισμός είναι η βασικότερη διάσταση της βιώσιμης επιχειρηματικότητας για την Κρήτη, που με τη σειρά της είναι, ίσως, η βασικότερη διάσταση μιας βιώσιμης κοινωνίας. Στόχος μας είναι η διάσημη, η πολύμορφη, πράσινη, αειφόρα, η ανθεκτική, η smart, η συνεργατική και ολιστική Κρήτη, που όλοι μας θέλουμε να δούμε ισόρροπα αναπτυγμένη μέσα στην δεκαετία που διανύουμε».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ανακλήθηκαν εκατομμύρια τσιπς λόγω της καρκινογόνας ουσίας γλυκιδόλης

Τι είναι οι εστέρες γλυκιδόλης, πως σχηματίζονται και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που τους περιέχουν.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο