Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ο ξενοδοχειακός κλάδος δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ο ξενοδοχειακός κλάδος δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ
spot_img

Ο ξενοδοχειακός κλάδος δεν θα κατορθώσει να κάνει το ποιοτικό «άλμα προς τα μπρος» σύμφωνα με τον Κ. Μαρινάκο.

Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ο ξενοδοχειακός κλάδος δεν θα κατορθώσει να κάνει το ποιοτικό «άλμα προς τα μπρος» που επιτάσσει ο διεθνής ανταγωνισμός, σύμφωνα με τον δρ. Κων/νο Μαρινάκο αντιπρόεδρο της ΠΟΞ και πρόεδρο του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου.

Σε άρθρο του ο καθηγητής Μαρινάκος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι από τις πληθωριστικές πιέσεις και τις προσαυξήσεις σε τέλη και φόρους, έως την εξελισσόμενη καταναλωτική ζήτηση, κάθε στοιχείο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σημερινού οικονομικού τοπίου των ξενοδοχείων και της ανταγωνιστικότητάς τους.

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι ο κλάδος των ξενοδοχείων, πέραν του αυστηρού πλαισίου τεχνικών προδιαγραφών, υγιεινής και ασφάλειας, των ρυθμισμένων, εδώ και δεκαετίες, εργασιακών σχέσεων διασφαλίζοντας συνθήκες εργασιακής ειρήνης στην χώρα μας, καλείται επιπρόσθετα να αντιμετωπίσει και ένα πρωτοφανές, σύνθετο και διαρκώς αυξανόμενο μείγμα οικονομικών βαρών. Τα βάρη μάλιστα αυτά είναι δυσανάλογα με αντίστοιχα βάρη παράλληλων δραστηριοτήτων στο χώρο της φιλοξενίας όπως αυτών της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως αναφέρει.

Στο σημείο αυτό ζητά από την πολιτεία να θεσπίσει μέτρα ελέγχου της αγοράς απέναντι στην ανεξέλεγκτη και άνευ ρυθμιστικού πλαισίου επέκταση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ώστε να μετριαστεί ο κοινωνικός, οικονομικός και περιβαλλοντικός αντίκτυπος και να μην κινδυνεύσει από συρρίκνωση ένας κλάδος με υψηλό πολλαπλασιαστή και με τεράστια συμβολή στο ΑΕΠ, στο εισόδημα και την απασχόληση, όπως εξηγεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκο, η Πολιτεία οφείλει να θεσπίσει άμεσα λειτουργικές προδιαγραφές και προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά και ένα εργαλείο ελέγχου τήρησης του πλαισίου αυτού, ώστε η εν λόγω δραστηριότητα να αναπτύσσεται προς όφελος του κλάδου συνολικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο