Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ετικέτες “αντί-USA” στα σούπερ μάρκετ: Η Μεγάλη Ευρωπαϊκή αλυσίδα που μποϊκοτάρει τα αμερικανικά προϊόντα

ΑρχικήΝέαΕτικέτες "αντί-USA" στα σούπερ μάρκετ: Η Μεγάλη Ευρωπαϊκή αλυσίδα που μποϊκοτάρει τα αμερικανικά προϊόντα
spot_img

Μεγάλη αλυσίδα λιανικής στη Δανία θα προωθήσει επιθετικά τα ευρωπαϊκά προϊόντα, μποϊκοτάροντας τα τρόφιμα προέλευσης ΗΠΑ

Ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της Ευρώπης προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Ο δανικός όμιλος Salling θα προσθέσει ένα μαύρο αστέρι στις ηλεκτρονικές ετικέτες τιμών για προϊόντα που παρασκευάζονται στην Ευρώπη για να επιτρέψει στους καταναλωτές να τα επιλέξουν έναντι των προϊόντων που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

- Advertisement -

Η Salling είναι ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στη Δανία και ο διαχειριστής των μεγάλων σούπερ μάρκετ Bilka, Fotex και Netto. Εξυπηρετεί 12 εκατομμύρια πελάτες την εβδομάδα και διαθέτει καταστήματα σε τρεις χώρες, καθώς και διαδικτυακά καταστήματα, πολυκαταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια.  Η εταιρεία είπε ότι έχει λάβει αιτήματα από πελάτες που θέλουν να αγοράσουν ευρωπαϊκές μάρκες και όχι τις αντίστοιχες μάρκες στις ΗΠΑ. «Κάνουμε τις αγορές ευκολότερες για τις ευρωπαϊκές μάρκες», έγραψε ο CEO Anders Hagh στην πλατφόρμα δικτύωσης LinkedIn, όπως αναφέρει το economedia.ro.

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε μάρκες από όλο τον κόσμο στα ράφια μας και θα είναι πάντα στο χέρι των πελατών να επιλέξουν», πρόσθεσε ο διευθυντής, σημειώνοντας ότι η Salling θα συνεχίσει να πουλά αμερικανικά προϊόντα. Άλλοι λιανοπωλητές στη Δανία έχουν επίσης μειώσει την ποσότητα των αμερικανικών προϊόντων στα ράφια τους.

Η απάντηση της ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα, από την 1η Απριλίου. Η απόφαση των Βρυξελλών είναι μια απάντηση στους δασμούς 25% που επιβλήθηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα μέτρα που εγκρίθηκαν από την Ευρώπη στοχεύουν στην «προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών, εργαζομένων και καταναλωτών» από τις επιπτώσεις των δασμών που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα επηρεάσουν τις εξαγωγές της ΕΕ ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% των συνολικών εξαγωγών της ΕΕ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί εισαγωγείς θα πρέπει να πληρώσουν πρόσθετους δασμούς έως και 6 δισ. ευρώ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα