Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
25.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Αλλαγές στο σύστημα παραγωγής πουλερικών με στόχο τη βελτίωση του Food Safety

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Αλλαγές στο σύστημα παραγωγής πουλερικών με στόχο τη βελτίωση του Food Safety
spot_img

cibum team

Κάθε χρόνο, η  Salmonella  και το Campylobacter, δύο βακτήρια που βρίσκονται συνήθως στα πουλερικά, αρρωσταίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια Αμερικανούς και προκαλούν ζημίες άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα ποσοστά ασθενειών δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά εδώ και 20 χρόνια, υποδεικνύοντας ότι το τρέχον ρυθμιστικό σύστημα δεν κάνει αρκετά καλή δουλειά για την προστασία των καταναλωτών.

Τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία οδήγησαν τους κορυφαίους παραγωγούς πουλερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες-Butterball, Perdue Farms, Tyson Foods και Wayne Farms-ενώθηκαν με το CSPI και τις ομάδες Consumer Reports, Consumer Association of America και Stop Foodborne Illness για να ευθυγραμμιστούν πίσω από ένα σύνολο αρχών ασφάλειας τροφίμων και ζήτησαν από τον υπουργό Γεωργίας Tom Vilsack να  ανανεώσει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων πουλερικών  σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

- Advertisement -

Την πρωτοβουλία προσυπογράφουν θύματα τροφιμογενών ασθενειών, πρώην ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), κορυφαίοι επιστήμονες για την ασφάλεια των τροφίμων και η Ένωση Υπαλλήλων Τροφίμων και Φαρμάκων. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα