Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Τι σημαίνει το εμβληματικό λογότυπο της Lurpak;

Έμπνευση από την εποχή του Χαλκού!

Τι είναι το Frybread και γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ;

Ένα ψωμί γεμάτο ιστορία θυμάτων αποικιοκρατίας, γενοκτονίας και ρατσισμού

Σφακιανή πίτα: Προσπάθεια ένταξης της, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η σφακιανή πίτα, αποτελεί ένα από τα σύμβολα της κρητικής παράδοσης και της αυθεντικής γαστρονομίας, εκφράζοντας την πολιτιστική ταυτότητα και τη μοναδική διατροφή του τόπου.

Είναι τα πικρά άγρια χόρτα κληρονομιά της αρχαίας Κρήτης; Επιστημονική μελέτη

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πικρία είναι το κυρίαρχο αισθητηριακό χαρακτηριστικό στο Λασίθι.

Το οικιακό ψυγείο είναι δείκτης οικονομικής ευμάρειας σύμφωνα με μελέτη

Το ψυγείο είναι προάγγελος μιας καλύτερης ζωής, διαπιστώνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο Radboud.

Τα ελληνικά χάλκινα σκεύη που εξάγονται σε όλο τον κόσμο

Τα χάλκινα σκεύη του Λεωνίδα Καβούνη, είναι περιζήτητα και ταξιδεύουν μέχρι την Ιαπωνία για σούσι, το Μαϊάμι για μπριζόλες τόμαχοκ και τη Βραζιλία για καφέ στο χάλκινο μπρίκι.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τη δεκαετία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη τύπου 2

Το δελτίο ζάχαρης της εποχής του πολέμου ενίσχυσε την υγεία των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τσίχλες: Μασάμε τόσα χρόνια πλαστικό;

Το σίγουρο είναι ότι αν γνωρίζαμε την πραγματική της σύσταση θα την αποφεύγαμε...

Η Ιστορία του πλαστικού και πως από “ήρωας” κατέληξε να απειλεί την παγκόσμια τροφική αλυσίδα

Ανθεκτικό, ελαφρύ και οικονομικό, το πλαστικό έπεσε από το βάθρο του απειλώντας την υγεία του ανθρώπου. Πριν απειλήσει την βιοποικιλότητα, τους ωκεανούς και την...

Αυτή είναι η νέα ποικιλία δαμάσκηνου που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αργεντινή

Η ελκυστική εμφάνιση και η «εξαιρετική» γεύση την καθιστούν ιδανική για κατανάλωση

Οι μονομάχοι ήταν χορτοφάγοι και έπιναν ανθρακούχο ποτό από στάχτη!

Τα εντυπωσιακά ευρήματα ανθρωπολογικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε οστά πολεμιστών.

Γιατί μερικά μπουκάλια Coca Cola έχουν κίτρινο καπάκι;

Τι συμβολίζει το κίτρινο καπάκι στα μπουκάλια της Coca Cola και ποια η διαφορά στα συστατικά του αναψυκτικού.

Σολομός ή πέστροφα: Ποιο ψάρι είναι πιο θρεπτικό;

Παρά το γεγονός ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ο σολομός και η πέστροφα εκτιμώνται διαφορετικά.

Να γιατί οι Σουηδοί πίνουν το καφέ τους με αυγό

Ο σουηδικός καφές με αυγό προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μυτιλήνη: Στο “καφενείο του διαβόλου” ζωντανεύουν οι ψυχές που έχουν περάσει

«Καφενεία σε δύση και ανατολή» σε έναν παλιό αϊβαλιώτικο καφενέ.

Τι διαφορά έχουν τα λευκά από τα καφέ αυγά;

Σας έχει τύχει όταν αγοράζετε αυγά, από τον πάγκο της λαϊκής για παράδειγμα, να σας ρωτάει ο πωλητής αν θέλετε λευκά ή σκούρα και...

Η ιστορία του Grand Marnier – Όταν οι τολμηρές ιδέες γίνονται μεγάλα επιτεύγματα

Η επιτυχία του ξεκίνησε όταν το κονιάκ συνδυάστηκε με μια σπάνια ποικιλία πορτοκαλιών από την Καραϊβική.

Μόλις μάθαμε τι σημαίνει το όνομα HARIBO και γιατί γράφεται με κεφαλαία

Πως πήραν το όνομά τους οι αγαπημένες καραμέλες των παιδιών HARIBO.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο