Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Ποια είναι τα ελληνικά μακαρόνια που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Ελληνικά σπαγγέτι, πένες, κριθαράκι και λινγκουίνι που εμποδίζουν την αύξηση του σακχάρου και επιταχύνουν τον κορεσμό

Προκλήσεις και κανονιστικές πτυχές των νανοϋλικών στα τρόφιμα

Τα νανοϋλικά προσφέρουν πολλά υποσχόμενες εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων, ενισχύοντας την ασφάλεια, την ποιότητα και τη λειτουργικότητα. Ωστόσο, οι μοναδικές ιδιότητές τους απαιτούν αυστηρή αξιολόγηση και ρύθμιση.

Εστιατόρια: Η αυτοματοποίηση η νέα τάση στις κουζίνες – Μπορούν όμως τα ρομπότ να αντικαταστήσουν τους μάγειρες;

Τα "ρομπότ σεφ" θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση πολλών από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία των εστιατορίων, αλλά υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ικανοποίηση των πελατών

Γιατί η γενιά Z δεν τρώει αρκετά φρούτα και λαχανικά

Τα ευρήματα της έκθεσης Vegocracy Report.

Μπύρες με γεύση φρούτων η νέα τάση στα αλκοολούχα

Η νέα τάση που αλλάζει τη βρετανική αγορά μπύρας.

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Βγάλτε φωτογραφία το φαγητό σας και μάθετε αμέσως πόσες θερμίδες έχει!

Νέα τεχνολογία επιτρέπει τον άμεσο υπολογισμό διατροφικών στοιχείων απλά με μια φωτογραφία του γεύματός σας.

Ερευνητές έφτιαξαν το τυρί του μέλλοντος

Το τυρί που αναμένεται να κερδίσει και τις εντυπώσεις και τους καταναλωτές τα επόμενα χρόνια, έφτιαξαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης

Unilever Food Solutions: Αυτές θα είναι οι παγκόσμιες τάσεις στο φαγητό για το 2025

Η Ανατολή ξεπερνά τη Δύση και οι σεφ ακολουθούν τις νέες τάσεις.

Οι vegan εκλαμβάνονται ως “κοινωνικά διαφορετικοί” και υφίστανται επιθέσεις και κοινωνικό αποκλεισμό – Ευρήματα μελέτης

Η κατανάλωση υποκατάστατων κρέατος έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικό φαινόμενο

Η επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις διατροφικές διαταραχές των εφήβων

Πώς η αυξημένη χρήση οθονών συνδέεται με ανθυγιεινές διατροφικές συμπεριφορές και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς και οι ειδικοί για την πρόληψη.

Ποιο τρόφιμο θα δεχόσασταν να περιέχει και σκόνη από έντομα; Οι καταναλωτές απαντούν

Σύγκριση της προθυμίας των καταναλωτών σε 13 χώρες να φάνε συγκεκριμένες σκόνες εντόμων σε πέντε τύπους τροφίμων.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε τις διατροφικές συμβουλές του Tik Tok; Τι βρήκαν Αυστραλοί επιστήμονες

Η παραπληροφόρηση στη διατροφή είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται ταχύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επηρεάζοντας κυρίως τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες.

Best In Taste: Άνοιξε η διαδικασία συμμετοχής για το βραβείο/σήμα γευστικών δοκιμών που διοργανώνει το cibum

Δίνεται πλέον η δυνατότητα για συμμετοχή και διάκριση "Best In Taste" όλη την χρονιά!

Οσμή σε ετικέτες: Νέα στρατηγική μάρκετινγκ

Μελέτη δείχνει τη δυνατότητα χρήσης οσμών για την προώθηση αποφάσεων για υγιεινά τρόφιμα

Η Lidl γίνεται το πρώτο σούπερ μάρκετ που πουλάει στο TikTok Shop

Η δύναμη της πρωτεΐνης στη στρατηγική της Lidl.

Οργανοληπτική Δοκιμή Τροφίμων: Το υπερόπλο που δίνει Στρατηγικό Πλεονέκτημα

Τα sensory tests τροφίμων και ποτών, είναι ένα σύγχρονο εργαλείο αξιολόγησης των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος μέσω των αισθήσεων, όπως η γεύση, η όσφρηση, η όραση, η αφή και η ακοή.

Οι ταινίες που άλλαξαν τις διατροφικές μας συνήθειες

Από το σπανάκι του Ποπάι μέχρι τη σάλτσα Σετσουάν του Rick and Morty, η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα που δείχνουν πώς η ποπ κουλτούρα επηρεάζει την κουζίνα μας.

Το ψάρι θα “νικήσει” το κοτόπουλο στην παγκόσμια προσφορά πρωτεϊνών το 2025 σύμφωνα με την Rabobank

 Ανεβάζει στροφές η παγκόσμια αγορά αλιευμάτων, λόγω σταδιακής αλλαγής των καταναλωτικών διατροφικών συνηθειών

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης