Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο τυρί πρέπει να τρώτε την ημέρα;

ΑρχικήυγείαΠόσο τυρί πρέπει να τρώτε την ημέρα;
spot_img

Ένας ειδικός σε θέματα διατροφής εξετάζει τα γαλακτοκομικά.

   Παρά το γεγονός πως καταναλώνουμε γαλακτοκομικά με την ιδέα πως δίνουν το απαραίτητο ασβέστιο στον οργανισμό, ένας αυξανόμενος αριθμός ερευνητών και γιατρών αμφισβητεί αυτή την ιδέα, λέγοντας ότι μπορεί να μην χρειαζόμαστε καθόλου γαλακτοκομικά, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Wall Street Journal. Όσον αφορά την εξάρτηση από τα γαλακτοκομικά για ορισμένα θρεπτικά συστατικά, είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται, είπε ο Δρ Dariush Mozaffarian, καρδιολόγος και καθηγητής ιατρικής και διατροφής στην Ιατρική Σχολή Tufts. «Μάλλον δεν χρειαζόμαστε όλο το ασβέστιο και τη βιταμίνη D από τα γαλακτοκομικά», είπε στο CBS News. «Υπάρχουν και άλλες πηγές που μπορείτε να έχετε, φυτικές εναλλακτικές που έχουν συμπληρώσει ασβέστιο ή βιταμίνη D που έχει οδηγήσει σε μια μετριοπάθεια γύρω από τη σύσταση γαλακτοκομικών ειδικά».

   Η διατροφική καθοδήγηση των γαλακτοκομικών, η οποία προωθεί την κατανάλωση τριών μερίδων την ημέρα εστιασμένες σε επιλογές χαμηλών λιπαρών, έχει «βασιστεί σε υπεραπλουστευμένες θεωρίες σχετικά με μερικά θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε», είπε ο Mozaffarian, δηλαδή το ασβέστιο και τη βιταμίνη D. «Αλλά αυτό το είδος θεωρίας είναι αντικαταστάθηκε τώρα με πραγματική έρευνα γύρω από την υγεία των γαλακτοκομικών προϊόντων». 

   Ο Mozaffarian είπε ότι ορισμένα παραδείγματα ωφελειών στα γαλακτοκομικά περιλαμβάνουν:

  • Το γάλα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης και χαμηλότερο εγκεφαλικό
  • Το τυρί και το γιαούρτι συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη
  • Όλα τα γαλακτοκομικά φαίνεται να συνδέονται με μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και λιγότερη μάζα λίπους

   «Αυτά τα οφέλη φαίνεται να είναι πραγματικά άσχετα με την παραδοσιακή περιεκτικότητα σε λίπος ή ασβέστιο ή βιταμίνη D, αλλά σχετίζονται με άλλα πράγματα, για παράδειγμα, τη ζύμωση τυριού ή προβιοτικών στο γιαούρτι», είπε. “Τα προβιοτικά στο γιαούρτι είναι καλά για το μικροβίωμα του εντέρου μας και πιθανώς μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη. Και το τυρί είναι στην πραγματικότητα η κορυφαία ζύμωση που καταναλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και μαθαίνουμε για τα οφέλη για την υγεία των τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το kimchi ή το ξινολάχανο.”

   Ο Mozaffarian λέει ότι συνιστά στους ασθενείς να έχουν μία μερίδα γιαούρτι και τυρί χωρίς ζάχαρη κάθε μέρα εάν τρώνε γαλακτοκομικά. «Είναι περισσότερο για τα καρδιομεταβολικά οφέλη παρά για το ασβέστιο και τη βιταμίνη D», είπε, προσθέτοντας ότι αν είναι χαμηλά λιπαρά ή ολόκληρα λιπαρά δεν φαίνεται να επηρεάζει τα οφέλη για την υγεία. “Για χρόνια, προτείνουμε άπαχα γαλακτοκομικά, τα οποία δεν έχουν πολύ καλή γεύση. Και λέω στους ανθρώπους, μέχρι να έχουμε περισσότερα στοιχεία, αυτή τη στιγμή, επιλέξτε με χαμηλά λιπαρά ή ολόκληρα λιπαρά, όποιο προτιμάτε”.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο