Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτής

Γλυφοσάτη: Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει και στα δημητριακά, εκτός από τα φρούτα και λαχανικά!

Το 90% της πίτσας, το 88% του αλεύρου σίτου, το 84% των κράκερ, το 84% των φρέσκων ζυμαρικών, το 80% των αποξηραμένων ζυμαρικών, το 70% του αλεύρου από ρεβίθια και το 67% από τις φακές που ελέγχθηκαν το 2019 ήταν μολυσμένα με γλυφοσάτη

PFAS: Αγωγές κατά κολοσσών της εστίασης – Δύο μηνύσεις κατά της Mc’Donalds

Kύμα αγωγών, παρά τις προσπάθειες των αλυσίδων εστιατορίων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση των τοξικών PFAS

Τα τεχνητά γλυκαντικά και ο έλεγχος του βάρους

Έχει σημασία να δούμε για πιο λόγο οι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά

“Μπλόκο” στα Ελληνικά σύνορα σε λεμόνια από την Τουρκία – Εντοπίστηκε chlorpyrifos-methyl

Η ουσία που εντοπίστηκε, δεν έχει έγκριση για χρήση σε λεμόνια στην ΕΕ.

Λειτουργικά τρόφιμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Η αγορά λειτουργικών τροφίμων έχει κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά και των όσων εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων

Επιστήμη: Οι πλαστικές μεμβράνες μαγειρέματος απελευθερώνουν τρισεκατομμύρια μικροπλαστικά

Οι νάιλον σακούλες μαγειρέματος και τα κύπελλα από χαρτόνι με πλαστική επένδυση είναι ευκολίες στις οποίες βασίζονται πολλοί άνθρωποι, όμως αποτελούν υποτιμημένη πηγή νανοσωματιδίων

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη Τροφίμων και τις προτιμήσεων των Καταναλωτών

Oι ψηφιακές τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων είναι ακριβείς, εύχρηστες, προσιτές και φιλικές προς τον χρήστη

FDA: Το νέο μέγιστο όριο για το φθόριο σε εμφιαλωμένο νερό – Στόχος η αποτροπή τερηδόνας

Το νέος κανόνας για τα επίπεδα προσθήκης φθορίου στο εμφιαλωμένο νερό θα αποτρέψει την τερηδόνα αποφεύγοντας παράλληλα την υπερέκθεση στο φθόριο.

Ασφάλεια Τροφίμων: Τι να προσέχετε στις διαδικτυακές αγορές τροφίμων

Γιατί απαιτούνται πρόσθετες κρατικές ρυθμίσεις για την τήρηση των προτύπων ασφάλειας τροφίμων και διαφάνειας στις πληροφορίες

Ανοιχτά από τις 7:30 το πρωί τα κρεοπωλεία – Εντατικοί έλεγχοι των αρχών

Σημαντικά πιο χαμηλά οι τιμές σε σχέση με τις αναμενόμενες

Οι κίνδυνοι που κρύβει η κατανάλωση ωμού ή μισοψημένου κρέατος – Πώς να προστατευτείτε

Τα τελευταία χρόνια, η αύξηση της δημοτικότητας ορισμένων διαιτών, όπως η raw meat keto, έχουν επαναφέρει τη συζήτηση για τα θετικά και τα αρνητικά του ωμού κρέατος

Ανακοινώθηκε το φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων στις 7 Ιουνίου

Ένας από τους στόχους της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων φέτος είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση όλων για τη θεμελιώδη σημασία της ασφάλειας των τροφίμων για τον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων

Τυρί από νωπό γάλα: Μικροβιολογικοί κίνδυνοι και προληπτικά μέτρα – Το E. coli στην κορυφή της λίστας

Η Γαλλική Υπηρεσία Τροφίμων μελέτησε τους κύριους βακτηριακούς κινδύνους που σχετίζονται με τα τυριά από νωπό γάλα και άλλα προϊόντα που παρασκευάζονται από νωπό γάλα

ΕΟΦ: Ανακλήσεις πασίγνωστου σπρέυ μύτης και αντιυπερτασικού φαρμάκου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων - ΕΟΦ, με δύο νέες ανακοινώσεις του ενημέρωσε το κοινό για νέες ανακλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων.

ECDC: 187 πλέον τα κρούσματα Salmonella από τα Kinder στην Ευρώπη!

Η επιδημία χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό παιδιών που νοσηλεύονται, μερικά με σοβαρά κλινικά συμπτώματα όπως αιματηρή διάρροια.

Καινοτομία: Μπύρα Guinness με γεύση… καφέ!

Μετά τη μπύρα light, τη μπύρα χωρίς αλκοόλ και τη blacK lager η εταιρεία λανσάρει την Guinness Cold Brew Coffee Beer

Ένας στους δύο γονείς δίνουν στα παιδιά συμπληρώματα, λόγω των ανατιμήσεων στα θρεπτικά τρόφιμα!

Ο συνεχώς αυξανόμενος πληθωρισμός φαίνεται πως επηρεάζει τη διατροφή των παιδιών σε όλο τον κόσμο

Αλλαγή του καταναλωτικού μοντέλου στην Ελλάδα – Πώς προσαρμόζονται οι καταναλωτές στη νέα κατάσταση

Η νέα τάση περιλαμβάνει αγορά μόνο των απαραίτητων, φθηνότερες μάρκες, χρήση λίστας αγορών, στροφή στην ιδιωτική ετικέτα και στα ελληνικά προϊόντα, μικρότερες συσκευασίες και αλλαγή συχνότητας αγορών και καταστημάτων

Κατάρτιση διαθρεπτικού προφίλ: Η γνωμοδότηση της EFSA για την υποχρεωτική διατροφική επισήμανση στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευασίας

Η ΕΕ θα προτείνει αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές στα τέλη του 2022.

Διεθνή: Ανακαλούνται βιολογικά κολοκυθάκια λόγω πιθανού κινδύνου για την υγεία

Αυτή η ανάκληση ξεκίνησε επειδή η παρτίδα εισαγόμενων βιολογικών κολοκυθιών βρέθηκε θετική σε  Salmonella ως αποτέλεσμα μιας δειγματοληψίας ρουτίνας από τις Αρχές.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.

Θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο

Οι τροφικές δηλητηριάσεις στα νοσοκομεία, είναι ένας υποτιμημένος αλλά υπαρκτός και σοβαρός κίνδυνος.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης