Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτής

Η επιστήμη της τοποθέτησης προϊόντων στα σουπερμάρκετ

Πώς τα σουπερμάρκετ επηρεάζουν τον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό μας μέσα από καλοδουλεμένες τεχνικές

ΕΟΦ: Μικροβιακή μόλυνση σε καλλυντικά- Ανάκληση όλων των παρτίδων

Το εντοπισμένο πρόβλημα ήταν η μικροβιακή επιμόλυνση που διαπιστώθηκε σε ορισμένες παρτίδες των ανακληθέντων προϊόντων.

Διεθνή: Επικίνδυνα noodles με αφλατοξίνες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Τα noodles έφεραν ισχυρισμούς για περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο, αντ' αυτού όμως είχαν... αφλατοξίνες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Ελληνικό λιανεμπόριο: Η νέα Εποχή και οι αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών

Έρευνα της KPMG, υποδεικνύει την ανάγκη προσαρμογής των εταιρειών στη νέα πραγματικότητα και στις νέες συνθήκες, με κυρίαρχες τάσεις σε θέματα ESG, τεχνητής νοημοσύνης και προσέγγισης πελατών

Διεθνή: Μεταλλικά κομμάτια σε brownies της Delhaize – Ανάκληση έξι παρτίδων

Άλλη μια ανάκληση για την μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων Delhaize έρχεται από το Βέλγιο, μετά την ανάκληση του HURE DE PORC πριν λίγες μέρες.

Ο FDA στην μάχη κατά των παραπλανητικών επισημάνσεων για τα “υγιεινά” τρόφιμα

Στόχος του FDA είναι να επικαιροποιήσει τους ισχυρισμούς επισήμανσης τροφίμων για τα υγιεινά τρόφιμα, ως προς την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά.

Γαλακτοκομικά και κουλτούρα “ακύρωσης”: Οι millennials ντρέπονται να τα καταναλώνουν!

Πώς η κουλτούρα της ακύρωσης επηρεάζει τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων και πως σχολιάζουν οι γαλακτοβιομηχανίες αυτή την τάση

Delhaize: Ανάκληση προϊόντος σε 2 χώρες της ΕΕ λόγω παρουσίας Listeria monocytogenes

Σε συνεργασία με τις Αρχές των δύο χωρών, η Delhaize αποφάσισε να αποσύρει τα προϊόντα αυτά από την αγορά και να τα ανακαλέσει από τους καταναλωτές λόγω της παρουσίας του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes.

Unilever: Τέλος το μάρκετινγκ ανθυγιεινών τροφίμων σε παιδιά κάτω των 16 ετών

Η παχυσαρκία, ο διαβήτης, οι καρδιακές και πνευμονοπάθειες και ο καρκίνος είναι μεταξύ των ασθενειών που μπορούν να προκληθούν από μια ανθυγιεινή διατροφή.

Γλυφοσάτη: Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει και στα δημητριακά, εκτός από τα φρούτα και λαχανικά!

Το 90% της πίτσας, το 88% του αλεύρου σίτου, το 84% των κράκερ, το 84% των φρέσκων ζυμαρικών, το 80% των αποξηραμένων ζυμαρικών, το 70% του αλεύρου από ρεβίθια και το 67% από τις φακές που ελέγχθηκαν το 2019 ήταν μολυσμένα με γλυφοσάτη

PFAS: Αγωγές κατά κολοσσών της εστίασης – Δύο μηνύσεις κατά της Mc’Donalds

Kύμα αγωγών, παρά τις προσπάθειες των αλυσίδων εστιατορίων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση των τοξικών PFAS

Τα τεχνητά γλυκαντικά και ο έλεγχος του βάρους

Έχει σημασία να δούμε για πιο λόγο οι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά

“Μπλόκο” στα Ελληνικά σύνορα σε λεμόνια από την Τουρκία – Εντοπίστηκε chlorpyrifos-methyl

Η ουσία που εντοπίστηκε, δεν έχει έγκριση για χρήση σε λεμόνια στην ΕΕ.

Λειτουργικά τρόφιμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Η αγορά λειτουργικών τροφίμων έχει κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά και των όσων εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων

Επιστήμη: Οι πλαστικές μεμβράνες μαγειρέματος απελευθερώνουν τρισεκατομμύρια μικροπλαστικά

Οι νάιλον σακούλες μαγειρέματος και τα κύπελλα από χαρτόνι με πλαστική επένδυση είναι ευκολίες στις οποίες βασίζονται πολλοί άνθρωποι, όμως αποτελούν υποτιμημένη πηγή νανοσωματιδίων

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη Τροφίμων και τις προτιμήσεων των Καταναλωτών

Oι ψηφιακές τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων είναι ακριβείς, εύχρηστες, προσιτές και φιλικές προς τον χρήστη

FDA: Το νέο μέγιστο όριο για το φθόριο σε εμφιαλωμένο νερό – Στόχος η αποτροπή τερηδόνας

Το νέος κανόνας για τα επίπεδα προσθήκης φθορίου στο εμφιαλωμένο νερό θα αποτρέψει την τερηδόνα αποφεύγοντας παράλληλα την υπερέκθεση στο φθόριο.

Ασφάλεια Τροφίμων: Τι να προσέχετε στις διαδικτυακές αγορές τροφίμων

Γιατί απαιτούνται πρόσθετες κρατικές ρυθμίσεις για την τήρηση των προτύπων ασφάλειας τροφίμων και διαφάνειας στις πληροφορίες

Ανοιχτά από τις 7:30 το πρωί τα κρεοπωλεία – Εντατικοί έλεγχοι των αρχών

Σημαντικά πιο χαμηλά οι τιμές σε σχέση με τις αναμενόμενες

Οι κίνδυνοι που κρύβει η κατανάλωση ωμού ή μισοψημένου κρέατος – Πώς να προστατευτείτε

Τα τελευταία χρόνια, η αύξηση της δημοτικότητας ορισμένων διαιτών, όπως η raw meat keto, έχουν επαναφέρει τη συζήτηση για τα θετικά και τα αρνητικά του ωμού κρέατος

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης