Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΠ – ΠΓΕ το μέλι Ικαρίας « Άναμμα»

ΑρχικήΝέαΠΟΠ – ΠΓΕ το μέλι Ικαρίας « Άναμμα»
spot_img

cibum team


  Το μέλι Ικαρίας, γνωστό και ως μέλι Άναμμα ή αναματόμελο, είναι ένα από τα τρία προϊόντα που ανήκει πλέον στην κατηγορία των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ-ΠΓΕ). Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται στο σχετικό φάκελο καταχώρησης που συντάσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η παραγωγή του ξεκίνησε πριν από αιώνες. Διαφέρει από τις άλλες ποικιλίες μελιού, καθώς είναι παχύρευστο και παράγεται από ρείκι. Η Ερείκη είναι θάμνος με πολλά λουλούδια, από τα οποία παράγεται το μέλι. Το χρώμα του είναι σκούρο και η γεύση του είναι έντονη. Είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία και περιέχει μεγάλη ποσότητα γύρης. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισυπτικές και στυπτικές ιδιότητηες. Η παραγωγή γίνεται κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Ο συγκεκριμένος θάμνος είναι πολύ σημαντικός γιατί επιτρέπει την ανανέωση του μελισσιού.

Η άγρια φύση του νησιού είναι ευνοϊκή και για άλλες ποικιλίες όπως μέλι από θυμάρι και από πεύκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άλλα δύο προϊόντα που περιλαμβάνονται στο φάκελο καταχώρησης είναι η Σαρδέλα Καλλονής και το Μελίχλωρο Τυρί Λήμνου.

Πηγή: visitikaria.gr 


Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία  

Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα.  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο