cibum team
Οι τροφιμογενείς ασθένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 26% το 2020 σε σύγκριση με τον μέσο όρο από το 2017-19, σύμφωνα με έκθεση.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν ότι το σύστημα επιτήρησης FoodNet εντόπισε 18.462 λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων 4.788 νοσηλείων και 118 θανάτων, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας από το Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νοσημάτων (CIDRAP). Η μείωση θα μπορούσε να σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού καθώς οι ερευνητές εικάζουν ότι οι συμπεριφορές που σχετίζονται με την πανδημία, όπως περισσότερο πλύσιμο χεριών, λιγότερα ταξίδια στο εξωτερικό και κλείσιμο εστιατορίων, μπορεί να έχουν συμβάλει στη μείωση των τροφιμογενών ασθενειών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι έχουν μειωθεί και οι αναφορές (επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία) λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει λόγω Covid.
«Τα περιστατικά μόλυνσης από Salmonella Infantis, Cyclospora και Yersinia, τα οποία τις προηγούμενες χρονιές είχαν σταθερό ρυθμό αύξησης, τώρα δεν άλλαξαν», ανέφεραν οι ερευνητές.
Το Campylobacter είχε την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης με 14,4 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα, ακολουθούμενη από τη Salmonella με 13,3 και την Escherichia coli που παράγει τοξίνη Shiga με 3,6. Και τα οκτώ παθογόνα που εντοπίστηκαν με το FoodNet είχαν χαμηλότερα περιστατικά, εκτός από τα Yersinia και Cyclospora.
Πηγή: FSN
Ακτίνες Χ: χρήση για την ζύγιση προϊόντων με απίστευτες δυνατότητες
Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000
Χρώμα τροφίμων: Πόσο σημαντικό είναι;
Salmonella Coeln: 30 κρούσματα στη Σουηδία
Εστίαση: Έκαναν μέτρια κριτική στο Google και ο ιδιοκτήτης τους… την είπε για την ερωτική τους ζωή!
Δωρεάν εφαρμογή λογισμικού για την αξιολόγηση χημικών κινδύνων. QSAR TOOLBOX
Οι καλύτερες βελγικές σοκολάτες είναι… ελληνικές!
Weetabix: Η «μάχη» του μπισκότου στο Twitter
Η βρετανική κυβέρνηση σώζει τη βιομηχανία κρέατος που κινδυνεύει λόγω έλλειψης CO2