Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μείωση των τροφιμογενών ασθενειών λόγω της πανδημίας

ΑρχικήΝέαΜείωση των τροφιμογενών ασθενειών λόγω της πανδημίας
spot_img

cibum team

Οι τροφιμογενείς ασθένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 26% το 2020 σε σύγκριση με τον μέσο όρο από το 2017-19, σύμφωνα με έκθεση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν ότι το σύστημα επιτήρησης FoodNet εντόπισε 18.462 λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων 4.788 νοσηλείων και 118 θανάτων, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας από το Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νοσημάτων (CIDRAP). Η μείωση θα μπορούσε να σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού καθώς οι ερευνητές εικάζουν ότι οι συμπεριφορές που σχετίζονται με την πανδημία, όπως περισσότερο πλύσιμο χεριών, λιγότερα ταξίδια στο εξωτερικό και κλείσιμο εστιατορίων, μπορεί να έχουν συμβάλει στη μείωση των τροφιμογενών ασθενειών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι έχουν μειωθεί και οι αναφορές (επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία) λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει λόγω Covid.

«Τα περιστατικά μόλυνσης από Salmonella Infantis, Cyclospora και Yersinia, τα οποία τις προηγούμενες χρονιές είχαν σταθερό ρυθμό αύξησης, τώρα δεν άλλαξαν», ανέφεραν οι ερευνητές.

Το Campylobacter είχε την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης με 14,4 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα, ακολουθούμενη από τη Salmonella με 13,3 και την Escherichia coli που παράγει τοξίνη Shiga με 3,6. Και τα οκτώ παθογόνα που εντοπίστηκαν με το FoodNet είχαν χαμηλότερα περιστατικά, εκτός από τα Yersinia και Cyclospora.

Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επίκειται “κοσμογονία” στα υλικά συσκευασίας; Η EFSA επαναξιολογεί τους κινδύνους από πλαστικοποιητές

Η EFSA κλήθηκε από την ΕE να επαναξιολογήσει τους κινδύνους από την παρουσία πλαστικοποιητών, όπως οι φθαλικές ενώσεις, σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM) και δημοσιοποίησε το πρωτόκολλο της επαναξιολόγησης.

Ανατροπή: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση διοξειδίου του τιτανίου στα τρόφιμα!

Ασαφές το τι θα γίνει από δω και πέρα - Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι η ΕΕ αξιολόγησε λάθος τις μελέτες στις οποίες στηρίχθηκε η απαγόρευση.

ΕΦΕΤ – ΠΡΟΣΟΧΗ: Ρολά κοτόπουλου με σαλμονέλα

Το προϊόν παράγεται από ελληνική εταιρεία με έδρα την Άρτα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα