cibum team
H Βρετανική κυβέρνησης δεσμεύτηκε για «βραχυπρόθεσμη» διάσωση στη βιομηχανία κρέατος μετά από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις διοξειδίου του άνθρακα CO2 .
Δεδομένου ότι οι μεταποιητές κρέατος προειδοποίησαν ότι “τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να ακυρωθούν” χωρίς CO2, το οποίο χρησιμοποιείται για τη σφαγή ζώων, εν μέσω αυξήσεων των τιμών, τώρα έχει επιτευχθεί συμφωνία τριών εβδομάδων.
Έλλειψη CO2
Τα λιπάσματα CF σταμάτησαν τις προμήθειες διοξειδίου του άνθρακα αυτόν τον μήνα, διακόπτοντας τις προμήθειες στη βιομηχανία τροφίμων. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός της χώρας, και ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση συμφώνησε να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα, αναφέρει η Politico.
Σύμφωνα με αναφορές, πρόκειται για επιδοτήσεις «λίγων δεκάδων εκατομμυρίων» προσθέτει η εφημερίδα. Ο κορυφαίος εμπορικός οργανισμός, η βρετανική ένωση μεταποιητών κρέατος (BMPA) επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση για το «σχέδιο έκτακτης ανάγκης».
Σε δήλωσή της, η BMPA ανέφερε ότι επικεντρώνεται στην επαναφορά της παραγωγής κρέατος στους κανονικούς της ρυθμούς, μετά τον κίνδυνο η παραγωγή χοιρινού κρέατος να μειωθεί κατά 25%. «Μόλις αποτραπεί αυτή η άμεση κρίση, θα προτείνουμε στην Κυβέρνηση, με τη βοήθεια του δικού μας και άλλων τομέων, να κάνει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση του πώς έχουν εξελιχθεί οι σύγχρονες αλυσίδες εφοδιασμού μας και πού έχουν υπάρχουν τρωτά σημεία. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση λύσεων, ώστε να αποφύγουμε αυτήν την κατάσταση στο μέλλον», πρόσθεσε ο οργανισμός.
Γιατί όμως, η βιομηχανία κρέατος βασίζεται στο CO2;
Η βιομηχανία κρέατος χρησιμοποιεί CO2 για να εισπνεύσουν τα ζώα πριν τα σκοτώσουν, σε μια τεχνική που περιγράφεται ευρέως από τους φιλόζωους ως απάνθρωπη.
Αυτό περιλαμβάνει τη απομόνωση των ζώων σε θαλάμους μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Ο Siobhan Dolan της κορυφαίας φιλανθρωπικής οργάνωσης vegan στο Ηνωμένο Βασίλειο, Viva! ζητά να σταματήσει η αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική, τονίζοντας ότι προκαλεί «φρικτά δεινά».
Πηγή: pantbasednews
Ακτίνες Χ: χρήση για την ζύγιση προϊόντων με απίστευτες δυνατότητες
Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000
Χρώμα τροφίμων: Πόσο σημαντικό είναι;
Μείωση των τροφιμογενών ασθενειών λόγω της πανδημίας
Salmonella Coeln: 30 κρούσματα στη Σουηδία
Εστίαση: Έκαναν μέτρια κριτική στο Google και ο ιδιοκτήτης τους… την είπε για την ερωτική τους ζωή!
Δωρεάν εφαρμογή λογισμικού για την αξιολόγηση χημικών κινδύνων. QSAR TOOLBOX
Οι καλύτερες βελγικές σοκολάτες είναι… ελληνικές!