Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η λίστα της “ντροπής”: Τα 11 εστιατόρια που βαθμολογήθηκαν με 0 ή 1 για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΗ λίστα της “ντροπής”: Τα 11 εστιατόρια που βαθμολογήθηκαν με 0 ή 1 για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
spot_img

cibum team

Ο Οργανισμός Τυποποίησης Προτύπων (FSA), της Βρετανίας που ιδρύθηκε το 2000 μετά από πολλές επιδημίες τροφιμογενών ασθενειών, είναι το ανεξάρτητο κυβερνητικό τμήμα που εργάζεται για την προστασία της δημόσιας υγείας και των ευρύτερων συμφερόντων των καταναλωτών σε σχέση με τα τρόφιμα στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Στόχος του FSA είναι να  διασφαλίσει την ασφάλεια των τροφίμων και γι’  αυτό πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους σε εστιατόρια και επιχειρήσεις τροφίμων  τα οποία και βαθμολογεί. Η βαθμολογία υγιεινής των τροφίμων αντανακλά τα πρότυπα υγιεινής των τροφίμων που βρέθηκαν την ημερομηνία του ελέγχου από την τοπική αρχή.

Το πρόγραμμα δίνει στις επιχειρήσεις μια βαθμολογία από 0 έως 5, η οποία εμφανίζεται στις εγκαταστάσεις τους και στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής. Η βαθμολογία έχει ως εξής:

5 – τα πρότυπα υγιεινής είναι πολύ καλά

4 – τα πρότυπα υγιεινής είναι καλά

3 – τα πρότυπα υγιεινής είναι γενικά ικανοποιητικά

2 – απαιτείται κάποια βελτίωση

1 – απαιτείται σημαντική βελτίωση

0 – απαιτείται επείγουσα βελτίωση

Στην βαθμολογία που δημοσιεύτηκε για τους ελέγχους του Αυγούστου 11 εστιατόρια πήραν ή…. «μηδενικούρα» ή 1 !!

Τα 11 καταστήματα του Μπράντφορντ στα οποία δόθηκε μηδενική ή μία βαθμολογία υγιεινής τροφίμων επισκέφθηκαν τον Αύγουστο επιθεωρητές από τον FSA και όλοι τους είπαν ότι ήταν απαραίτητη η επείγουσα ή σημαντική βελτίωση των προτύπων υγιεινής τους. Οι επιχειρήσεις όπου διακινούνται τρόφιμα κρίνονται σε τρεις τομείς:

  • Υγιεινή χειρισμού τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας, του μαγειρέματος, της αναθέρμανσης, της ψύξης και της αποθήκευσης
  • Καθαριότητα και κατάσταση εγκαταστάσεων και κτιρίων, όπως διάταξη, εξαερισμός, εγκαταστάσεις πλυσίματος χεριών και έλεγχος παρασίτων
  • Διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων, τα συστήματα που ισχύουν για να διασφαλιστεί ότι τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση και, το προσωπικό γνωρίζει την ασφάλεια των τροφίμων και τηρούνται τα πρότυπα.

Η Euro Market στο Great Horton Road ήταν ο μόνος χώρος που βαθμολογήθηκε με μηδέν! Χρειάζεται επείγουσα βελτίωση στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων και σημαντική βελτίωση στον χειρισμό των τροφίμων σύμφωνα με τις επισημάνσεις του FSA. Η κατάσταση του κτιρίου ήταν καλή πάντως.

Apni Dukaan και Apna Dera , στο Victor Road, βαθμολογηθηκε με 1 καθώς χρειάζεται σημαντική βελτίωση στη διαχείριση της ασφάλειας και βελτίωση στην καθαριότητα των απαιτούμενων εγκαταστάσεων. Ο χειρισμός τροφίμων ήταν γενικά ικανοποιητικός.

Το Idle restaurant Taste of Bengal πήρε επίσης βαθμό 1 καθώς παρά το ότι η καθαριότητα του εστιατορίου ήταν γενικά ικανοποιητική, απαιτείται σημαντική βελτίωση στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων και βελτίωση στον χειρισμό των τροφίμων.

Η Hygiene China στο King’s Road, Wrose, σημείωσε βαθμολογία 1 με σημαντική βελτίωση που απαιτείται στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων και βελτίωση στην καθαριότητα και το χειρισμό των τροφίμων.

Το Madina Roti House στο Toller Lane, Girlington, έλαβε την ίδια βαθμολογία με βελτιώσεις που απαιτούνται σε όλους τους τομείς και σημαντικές εργασίες που απαιτούνται για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.

Οι Bigfellas Express στο Great Horton Road είπαν ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες για τη βελτίωση της διαχείρισης της ασφάλειας και ότι πρέπει επίσης να ενισχυθεί ο χειρισμός τροφίμων. Η καθαριότητα του κτιρίου ήταν γενικά ικανοποιητική.

Ενώ ο χειρισμός τροφίμων και η καθαριότητα του κτιρίου στο Jumbo Chinese takeaway στην Main Street, Bingley, βρέθηκαν γενικά ικανοποιητικές, απαιτείται σημαντική βελτίωση στη διαχείριση της ασφάλειας, γι’ αυτό και βαθμολογήθηκε με 1.

Το Griller που εδρεύει στο κέντρο της πόλης απαιτεί σημαντική βελτίωση στη διαχείριση της ασφάλειάς του και βελτίωση της καθαρότητάς του, δήλωσαν οι επιθεωρητές, ενώ ο χειρισμός των τροφίμων του βρέθηκε ικανοποιητικός.

Επίσης ο FSA βαθμολόγησε το Al Shakoor στο Leeds Road, Thornbury, το οποίο απαιτούσε επίσης σημαντικές βελτιώσεις στη διαχείριση, καλύτερη καθαριότητα και ικανοποιητικότερο χειρισμό τροφίμων.

Το προτελευταίο εστιατόριο στη… «λίστα της ντροπής» που βαθμολογήθηκε με 1, ήταν το Taaza Khana , με έδρα το Bradford Lane, Thornbury, όπου απαιτείται σημαντική βελτίωση στη διαχείριση της ασφάλειας, η καθαριότητα πρέπει να είναι καλύτερη, αλλά ο χειρισμός των τροφίμων είναι ικανοποιητικός.

Τέλος, το Today’s Food in Park Road, Little Horton, χρειάζεται σημαντική βελτίωση στη διαχείριση της ασφάλειας καθώς και στον χειρισμό των τροφίμων και στην καθαριότητα των εγκαταστάσεων.

Πηγή: Telegraph & Argus

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων: Η νέα εξίσωση – Του Νίκου Γδοντέλη

Γιατί τα πρότυπα Ασφάλειας Τροφίμων είναι "ορφανά" χωρίς το Food Safety Culture.

Συσκευασίες επόμενης γενιάς: Επιστημονική ανασκόπηση για τη μετατροπή της συσκευασίας

Η επανάσταση στις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες είναι κοντά, λένε οι ειδικοί.

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα