Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας: Ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων

ΑρχικήΝέα3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας: Ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων
spot_img

cibum team

Ένα ταξίδι γεύσεων στα χνάρια του πολιτισμού και των παραδόσεων ξεκινά μέσα από το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας που πραγματοποιείται φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival» θα διεξαχθεί από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές επτανησιακά προϊόντα που προσδίδουν την κουλτούρα και την ιστορία των νησιών του Ιονίου και έχουν «κατακτήσει» την αγορά όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά όλου του κόσμου.

Μέσα από την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας στο φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεματικές ημερίδες με τηλεδιασκέψεις, καθώς και προβολές ταινιών αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε ιστορικούς χώρους του νησιού και χώρους εστίασης και θα περιλαμβάνουν βραδιές προεπαναστατικής ποίησης, δείπνα με συνταγές του 19ου αιώνα, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και μουσική από τα Ιόνια Νησιά και την Ευρώπη. Παράλληλα αξιοποιώντας την τεχνολογία, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του φεστιβάλ, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάδειξης, σε ξεχωριστές ενότητες, προσωπικοτήτων του Ιονίου που συνδέονται στη διαμόρφωση της νεότερης ιστορίας, όπως ο Δ. Σολωμός, ο Ούγκο Φώσκολος, ο Πατρίκιος Λευκάδιος Χερν και η Διαμαντίνα Ρόμα Μπάουερ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires, Σπύρος Στεφανίδης, «το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθεί με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, σε χώρες που συνδέονται με τον Ι.Καποδίστρια, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Γαλλία και η Αυστρία και σε πόλεις που συνδέονται με τον ελληνισμό και την ομογένεια, όπως είναι η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη, η Μελβούρνη, η Ουτρέχτη, ενώ συμβολικά εντάχθηκαν στον χάρτη του φεστιβάλ και οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του οράματος του Κυβερνήτη για μια κοινή πατρίδα, την Ευρώπη».

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της AOCTA και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στέκεται αρωγός και συνεισφέρει με την ακαδημαϊκή του λειτουργία σε διάφορα επίπεδα. Συνεισφέρουμε σε αυτή τη διοργάνωση τόσο με τεχνικό τρόπο και πόρους, αλλά πολύ περισσότερο με μια τεχνογνωσία υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, η οποία είναι σημαντική για να στηρίξουμε την περιφέρεια σε ποικίλους οικονομικούς, και κοινωνικούς αναπτυξιακούς τομείς», ανέφερε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος. Η τελετή έναρξης του γαστρονομικού φεστιβάλ στην Κέρκυρα πραγματοποιείται το απόγευμα, στον Κήπο του Λαού, που βρίσκεται δίπλα στο ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των διοικητικών και πολιτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων τουρισμού και της γαστρονομίας των Ιονίων Νήσων.

Την ίδια ώρα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα τιμήσει με το βραβείο του Γαστρονομικού Ταξιδιώτη της χρονιάς τον διεθνούς φήμης και κερκυραϊκής καταγωγής σεφ, Περικλή Κοσκινά.

Όλες οι εκδηλώσεις στο πενθήμερο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί κατά της μετάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε επίσης: 

Ακτίνες Χ: χρήση για την ζύγιση προϊόντων με απίστευτες δυνατότητες 

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000 

Η λίστα της “ντροπής”: Τα 11 εστιατόρια που βαθμολογήθηκαν με 0 ή 1 για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων

Χρώμα τροφίμων: Πόσο σημαντικό είναι; 

Μείωση των τροφιμογενών ασθενειών λόγω της πανδημίας 

Salmonella Coeln: 30 κρούσματα στη Σουηδία

Εστίαση: Έκαναν μέτρια κριτική στο Google και ο ιδιοκτήτης τους… την είπε για την ερωτική τους ζωή! 

Δωρεάν εφαρμογή λογισμικού για την αξιολόγηση χημικών κινδύνων. QSAR TOOLBOX 

Οι καλύτερες βελγικές σοκολάτες είναι… ελληνικές! 

Weetabix: Η «μάχη» του μπισκότου στο Twitter

Tουρισμός: Μέχρι τον Οκτώβριο θα υποδέχονται τουρίστες Κρήτη και Ρόδος- “Άγκάθι“ η έλλειψη προσωπικού 

Η βρετανική κυβέρνηση σώζει τη βιομηχανία κρέατος που κινδυνεύει λόγω έλλειψης CO2

Βούτυρο Maître d’Hôtel: Πώς να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα