Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η βρετανική κυβέρνηση σώζει τη βιομηχανία κρέατος που κινδυνεύει λόγω έλλειψης CO2

ΑρχικήΝέαΗ βρετανική κυβέρνηση σώζει τη βιομηχανία κρέατος που κινδυνεύει λόγω έλλειψης CO2
spot_img

cibum team

H Βρετανική κυβέρνησης δεσμεύτηκε για «βραχυπρόθεσμη» διάσωση στη βιομηχανία κρέατος μετά από τις συνεχιζόμενες  ελλείψεις διοξειδίου του άνθρακα CO2 .

Δεδομένου ότι οι μεταποιητές κρέατος προειδοποίησαν ότι “τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να ακυρωθούν” χωρίς CO2, το οποίο χρησιμοποιείται για τη σφαγή ζώων, εν μέσω αυξήσεων των τιμών, τώρα έχει επιτευχθεί συμφωνία τριών εβδομάδων.

Έλλειψη CO2

Τα λιπάσματα CF σταμάτησαν τις προμήθειες διοξειδίου του άνθρακα αυτόν τον μήνα, διακόπτοντας τις προμήθειες στη βιομηχανία τροφίμων. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός της χώρας, και ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση συμφώνησε να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα,  αναφέρει η Politico.

Σύμφωνα με αναφορές, πρόκειται για επιδοτήσεις «λίγων δεκάδων εκατομμυρίων» προσθέτει η εφημερίδα. Ο κορυφαίος εμπορικός οργανισμός, η βρετανική ένωση μεταποιητών κρέατος (BMPA) επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση για το «σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Σε  δήλωσή της, η BMPA ανέφερε ότι επικεντρώνεται στην επαναφορά της παραγωγής κρέατος στους κανονικούς της ρυθμούς, μετά τον κίνδυνο η παραγωγή χοιρινού κρέατος να μειωθεί κατά 25%. «Μόλις αποτραπεί αυτή η άμεση κρίση, θα προτείνουμε στην Κυβέρνηση, με τη βοήθεια του δικού μας και άλλων τομέων, να κάνει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση του πώς έχουν εξελιχθεί οι σύγχρονες αλυσίδες εφοδιασμού μας και πού έχουν υπάρχουν τρωτά σημεία. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση λύσεων, ώστε να αποφύγουμε αυτήν την κατάσταση στο μέλλον», πρόσθεσε ο οργανισμός.

Γιατί όμως, η βιομηχανία κρέατος βασίζεται στο CO2;

Η  βιομηχανία κρέατος  χρησιμοποιεί CO2 για να εισπνεύσουν τα ζώα πριν τα σκοτώσουν, σε μια τεχνική που περιγράφεται ευρέως από τους φιλόζωους ως απάνθρωπη.

Αυτό περιλαμβάνει τη απομόνωση των ζώων σε θαλάμους μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Ο Siobhan Dolan της κορυφαίας φιλανθρωπικής οργάνωσης vegan στο Ηνωμένο Βασίλειο, Viva! ζητά να σταματήσει η αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική, τονίζοντας ότι  προκαλεί «φρικτά δεινά».

Πηγή: pantbasednews

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα