ΑρχικήΝέαΜπήκαν σε ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στο Βόλο και πέταξαν από τα ράφια τα μπισκότα...

Μπήκαν σε ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στο Βόλο και πέταξαν από τα ράφια τα μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ

3 λεπτά ανάγνωσης

Ομάδα ατόμων εισήλθε στο κατάστημα, φώναξε συνθήματα, πέταξε συσκευασίες από τα ράφια και τις ποδοπάτησε πριν αποχωρήσει, λίγες ημέρες μετά τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της εταιρείας

Ομάδα ατόμων εισήλθε σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτης στον Βόλο, φωνάζοντας συνθήματα και σκορπίζοντας τρικάκια στους διαδρόμους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άτομα πέταξαν από τα ράφια συσκευασίες μπισκότων της εταιρείας Βιολάντα, τις οποίες στη συνέχεια ποδοπάτησαν, πριν αποχωρήσουν από τον χώρο.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 21.000 κιλά χοιρινού φιλέτου χωρίς κόκκαλα – Η έκκληση των Αρχών για επιστροφή ή καταστροφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ειδοποίηση άμεσης επικινδυνότητας για σφολιάτες ιδιωτικής ετικέτας μεγάλου σουπερμάρκετ – Καταγγελίες καταναλωτών

- Advertisement -

Το περιστατικό εντάσσεται σε αλληλουχία ενεργειών που ακολούθησαν τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας στην κατοικία του Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, ιδιοκτήτη της ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ, στα Τρίκαλα. Μέλη της συλλογικότητας έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού, κατηγορώντας τον ευθέως για την τραγωδία και αποδίδοντάς του ευθύνη για τις συνθήκες που οδήγησαν στην έκρηξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πόσα χρόνια πιστεύουμε ότι θα ζήσουμε; Μία πρωτότυπη μελέτη για τους παράγοντες που καθορίζουν το υποκειμενικό προσδόκιμο ζωής

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ελλάδα – Προσοχή: Επεκτείνεται η ανάκληση γάλακτος. Δείτε μάρκες και παρτίδες

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης. Η σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά από δηλώσεις της τελευταίας το πρωί της Τρίτης. Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό για συγκάλυψη του δυστυχήματος στη Βιολάντα με δόλο, λίγες ώρες αφότου τον είχε αποκαλέσει «κότα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πωλούνται και σε άλλες χώρες τα μολυσμένα με λιστέρια προϊόντα κοτόπουλου – Για σοβαρό κίνδυνο προειδοποιεί το RASFF

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Stretchflation: Η νέα ύπουλη πρακτική της βιομηχανίας τροφίμων για να αυξάνουν τις τιμές

Απαντώντας μέσω τηλεοπτικής του παρουσίας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση σε βάρος της. Δήλωσε ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα στους ελέγχους του εργοστασίου και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να του αποδοθεί δόλος. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις ακραία συκοφαντικές και μηνύσιμες, διευκρινίζοντας ότι προτίθεται να αποστείλει εξώδικο και ότι, σε περίπτωση μη ανάκλησης, η υπόθεση θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι συνδυασμοί τροφίμων για βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Στην Ελλάδα και σε άλλες 35 χώρες αλλοιωμένα προϊόντα με ρυζογκοφρέτες – Ευρωπαϊκός συναγερμός για δημοφιλή μάρκα (φωτο)

Το RASFF προειδοποιεί για στιγμιαία προϊόντα ρυζιού που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

Ελλάδα: Νέος νόμος για τους καταναλωτές – Τέλος σε greenwashing και ισχυρισμούς και δικαίωμα στην επισκευή

Ο νέος νόμος για την ενδυνάμωση των καταναλωτών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστασία από τις αθέμιτες πρακτικές και το greenwashing, δικαίωμα στην επισκευή και καλύτερη ενημέρωση για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μαγειρικό σκεύος λόγω ουσίας που έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος (φωτογραφία)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε στην ανάκληση κουτάλας μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διαπίστωσε υπέρβαση του ορίου μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών.