Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

Διεθνή: Ανάκληση καπνιστού ψαριού λόγω παρουσίας Listeria monocytogenes

Η εταιρεία ακόμα διερευνά το πώς επιμολύνθηκε το προϊόν της με Listeria monocytogenes

Λουκάνικα: Μελέτη της προσθήκης KCl και αλευριού ταπιόκας για την μείωση του αλατιού

Η χρήση χλωριούχου καλίου και αμύλου ταπιόκας για την ενίσχυση της γεύσης και της υφής των λουκάνικων χαμηλών λιπαρών

Οι GMO τελικά βοηθούν τη βιωσιμότητα και είναι η λύση απέναντι στην κλιματική αλλαγή;

Οι ειδικοί απαντούν στο γιατί οι ΓΤΟ αναμένεται να γίνουν απαραίτητοι μελλοντικά.

Πόλεμος αλυσίδων σουπερμάρκετ για ένα μπουκάλι τζιν! Στα δικαστήρια Aldi και Marks & Spencer

Σύμφωνα με την μήνυση το προϊόν της Aldi είναι «εντυπωσιακά παρόμοιο» με το ποτό των Marks&Spencer με χαρακτηριστικά που ισχυρίζεται ότι είναι κατοχυρωμένα

EFSA: Γνωμοδότηση για παράγωγο του κουρκουμά ως Novel Food

Το προτεινόμενο από την EFSA ημερήσιο όριο για την ασφάλειας των καταναλωτών

Θέση εργασίας: Υπεύθυνος βάρδιας σε μονάδα παραγωγής φαγητού

Μεγάλη εταιρεία στο χώρο, αναζητά Υπεύθυνο βάρδιας για τη μονάδα παραγωγής φαγητού στις Αχαρνές.

ΕΕ: Ελλιπής η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΚΑΠ για τη διαχείριση των φυσικών πόρων

Οι δυνατότητες της ΚΑΠ για την αντιμετώπιση της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων δεν αξιοποιήθηκαν πλήρως κατά την περίοδο 2014-2020

Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει το λιανεμπόριο – Η επιτυχία της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες

Οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στο λιανεμπόριο, έχει απεριόριστες δυνατότητες.

Τι αλλάζει στην πιστοποίηση για παραγωγή και συσκευασία προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ

Το νομοσχέδιο για τα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ όπως και τις διατάξεις για τα ελεγκτικά όργανα και τους ελέγχους, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, ο ΥπΑΑΤ Σ. Λιβανός

ΕΟΦ: Ανάκληση γνωστών συμπληρωμάτων λόγω αιθυλενοξειδίου

Ποιες εταιρείες τα διακινούν

ΕΣΕΕ: Η αύξηση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι φτάνει το 18,5%!

Η εκτίμηση του κόστους για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι (6-8 ατόμων) κυμαίνεται από 82,56 έως 113,90 ευρώ

Γρηγόρης: 4 βραβεία & μία τιμητική διάκριση στα Coffee Business Awards 2021

O θεσμός των Coffee Business Awards, επιβράβευσε για 3η συνεχόμενη χρονιά, τους κορυφαίους επαγγελματίες & επιχειρήσεις στο χώρο του καφέ και της καφεστίασης.

Κατσαρίδες σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων: Πρακτικές συμβουλές διαχείρισης των παρασίτων

Τα εργαλεία που διευκολύνουν τη διαχείριση των προσβολών από κατσαρίδες αποτελούν πρόκληση για τους χώρους επεξεργασίας ή συσκευασίας τροφίμων, όπου οι παραδοσιακές προσεγγίσεις ελέγχου παρασίτων περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό από κανονισμούς

Εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων – Η διαπίστευση από την αίτηση μέχρι την χορήγηση πιστοποιητικού

τα εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας της δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων πριν φτάσουν στους καταναλωτές.

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΕΔΟΦ): Το Νέο Δ.Σ – Επενεξελέγη πρόεδρος ο Ι. Βιτάλης

Αντιπρόεδρος ο Μ. Τζιότζιος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

Η Κομισιόν εγκαινιάζει το Αγροτικό Σύμφωνο

Το νέο σύμφωνο αποσκοπεί στην κινητοποίηση των δημόσιων αρχών και των ενδιαφερόμενων μερών για να ενεργούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες των αγροτικών κοινοτήτων

Διεθνή: Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε εργοστάσιο κατασκευής iPhone

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, εκ των οποίων οι 150 χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο

Καινοτομία: Βότκα με γεύση μπέικον!

Το αποστακτήριο Doghouse κυκλοφόρησε μια βότκα με γεύση μπέικον τσίλι, χρησιμοποιώντας τσίλι Habanero για το τέλειο λάκτισμα σε ένα κλασικό Bloody Mary.

Tα ποπ κορν στα μικροκύματα είναι επικίνδυνα για την υγεία;

Τα πρόσθετα γεύσης όπως το διακετύλιο και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε σακούλες ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων, έχουν κατηγορηθεί ως μη ασφαλή για την υγεία. Τι ισχύει όμως τελικά;

Webinar για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής «χωρίς λακτόζη»

Οι περιορισμοί επεξεργασίας των ενζύμων μπορούν να μετατρέψουν την καινοτομία “χωρίς λακτόζη” σε μια δύσκολη και δαπανηρή εφαρμογή.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο