Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου: Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδος

ΑρχικήΝέαΠαγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου: Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδος
spot_img

Οινογνωσίες, masterclasses τυφλής δοκιμής και θεματικά δωμάτια θα γιορταστεί η Παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου την 1η Νοεμβρίου.

Με masterclasses τυφλής δοκιμής, θεματικά δωμάτια, ελεύθερη οινογνωσία συναρπαστικών κρασιών και συνδυασμούς εδεσμάτων και οίνων, γιορτάζει την 1η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου, η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», διοργανώνοντας εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Οίνοι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), ποικιλιακοί, μέχρι και περιορισμένης κυκλοφορίας, ξηροί, αφρώδεις, ακόμη και ρετσίνα, θα βρίσκονται στη διάθεση όσων επιθυμούν να γνωρίσουν τις πτυχές της πολυδυναμικής και πολυδιάστατης αυτής ποικιλίας, αλλά και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και του εμπορίου οίνου, σομελιέ, ειδικούς του κρασιού και οινοδημοσιογράφους.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου τα «ΒορΟινά του Ξινόμαυρου», μία τρισδιάστατη -όπως τη χαρακτηρίζει η ένωση- γιορτή με: πρώτον, ελεύθερη οινογευσία οίνων της ποικιλίας Ξινόμαυρο, από όλη τη Μακεδονία και σε όλες του τις εκδοχές, παρουσία σομελιέ. Δεύτερον, με δύο διαφορετικά masterclasses τυφλής δοκιμής, με θέμα «Terroir vs Vinification»’, με τον πολυβραβευμένο sommelier Άρη Σκλαβενίτη. Το κάθε masterclass, με διαφορετικά κρασιά έκαστο, θα πραγματεύεται το πολυδιάστατο προφίλ της ποικιλίας, από την τρέχουσα εσοδεία έως το 2007, αναλύοντας την πορεία συγκεκριμένων ετικετών στο πέρασμα του χρόνου. Τρίτον, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφούν το θεματικό δωμάτιο «Τα Παλαιωμένα» με εσοδείες που φτάνουν μέχρι το 1996, παρουσία sommelier. οι ώρες της εκδήλωσης είναι 17:00-22:00 και των masterclasses 17.30-18.30 και 19.30-20.30. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο κτήριο Αμαλίας 36, στη Λεωφόρο Αμαλίας, με κόστος εισόδου 10 ευρώ για τις δοκιμές και 35 ευρώ για κάθε masterclass (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι υπόλοιπες δοκιμές). Το εισιτήριο για την είσοδο των επισκεπτών στις δοκιμές και στα masterclasses διατίθεται ξεχωριστά ανά ενότητα μέσω της πλατφόρμας Viva.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκφράσεις του Ξινόμαυρου θα εκδηλωθούν στο The Wine Hub, το χώρο γευστικών δοκιμών της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», όπου θα πραγματοποιηθεί ελεύθερη οινογευσία (walk around wine tasting), ανοιχτή στο κοινό. Θα πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία γνωριμίας με το Ξινόμαυρο μέσα από τις εκφράσεις του, blanc de noir (λευκής οινοποίησης οίνους), ροζέ και ερυθρούς ξηρούς οίνους, μονοποικιλιακούς και σε χαρμάνι. Στο πλαίσιο της κατανόησης των αρωμάτων και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας, θα συνδυάζονται με τα κρασιά διάφορες γεύσεις, δίνοντας τη δυνατότητα για ένα ενδιαφέρον «small bites and wine pairing». Το The Wine Hub βρίσκεται στην Ολυμπίου Διαμαντή 2 (περιοχή Δικαστήρια), οι ώρες της εκδήλωσης είναι 16.00- 21.00 και το κόστος εισόδου ανέρχεται σε 10 ευρώ με κράτηση στο https:// rb.gy/ y674k

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο