Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίτσας: ποιος εκπροσωπεί την Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΠαγκόσμιο πρωτάθλημα πίτσας: ποιος εκπροσωπεί την Ελλάδα
spot_img

cibum team

Με σκληρό ανταγωνισμό και πληθώρα υποψηφίων θα διεξαχθούν στις 15 Ιουνίου τα προκριματικά World Pizza Sharing, όπου θα επιλεγούν οι 30 καλύτερες πίτσες προκειμένου να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίτσας που θα γίνει το 2022 στην Πάρμα της Ιταλίας.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο PizzaChefArgy , Νίκος Αργυρόπουλος ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικρύωσης αναφέρει: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελλάδα στο World Pizza Sharing καθώς η πίτσα που έστειλα είναι η μοναδική υποψηφιότητα από την χώρα μας. Την συγκεκριμένη πίτσα μόνο τυχαία δεν την επέλεξα καθώς συνδυάζει την Ιταλική ζύμη όπως έμαθα να την κάνω στην Νάπολη και τα υπέροχα Ελληνικά προϊόντα μας σε μια προσπάθεια να προωθήσω τις νοστιμιές της πατρίδας μας. Για αυτό επέλεξα πέστο πιπεριάς Φλωρίνης από τις μοναδικές μας πιπεριές, λιαστές ντομάτες που το αεράκι του Ευβοϊκού και ο ήλιος μας τους καλοκαιρινούς μήνες τις κάνει ξεχωριστές και ιδιαίτερες και καπνιστό λουκάνικο χωριάτικο Ευρυτανίας που όμοιο του δεν υπάρχει. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος αφού συμμετέχουν οι καλύτεροι στον κόσμο αλλά με την βοήθεια του Θεού και σύμμαχο τις νοστιμιές της πατρίδας μας και την δική σας στήριξη θα κάνουμε έναν όμορφο αγώνα.»
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η δημιουργία ενός βίντεο 30 δευτερολέπτων, με την διαδικασία παρασκευής πίτσας. Ο κ. Νίκος Αργυρόπουλος, στο δικό του βίντεο  συνδύασε  τη νοστιμιά και τη γεύση των ελληνικών καλυμμάτων με μια ιταλική ζύμη. Όπως λέει χρησιμοποίησε ό, τι διδάχθηκε στη Νάπολη: ιταλικό αλεύρι le 5 Stagione 00 σε ζύμωση 48 ωρών με 68% ενυδάτωση. Για τα γαρνιτούρα, πέστο πιπεριού Φλώρινας, ένα μοναδικό πιπέρι που καλλιεργήθηκε στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μαζί με λιαστή ντομάτα που πήρε τον ελληνικό ήλιο, δροσερό αεράκι και χωρίς θειώδη ή συντηρητικά. Για να αντισταθμίσει τη γλυκύτητα αυτών των προϊόντων, χρησιμοποίησε κάπαρη και καπνιστό λουκάνικο. Αυτά τα βήματα, μαζί με την προσθήκη σουσαμιού στη ζύμη, οδήγησαν στο τέλειο αποτέλεσμα. Αυτή η πίτσα είναι υποψήφια για το Campionato Mondiale della Pizza που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία το 2022. 

Δείτε:Η αρτοποιία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη πήρε το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές  

Δείτε:Ποιο είναι το φρούτο που έχει τετραπλάσια ποσότητα καφεΐνης από τον καφέ!

Δείτε:Εντομοφαγία προ των πυλών: Και όμως ήδη καταναλώνετε έντομα!  

Δείτε: food films: αυθεντικές γεύσεις και μυρωδιές στη μεγάλη οθόνη  


Δείτε: EFSA: νέα εποχή με διαφάνεια στις αξιολογήσεις κινδύνου στην αλυσίδα τροφίμων 

Δείτε: food films: αυθεντικές γεύσεις και μυρωδιές στη μεγάλη οθόνη 

Δείτε: Mπισκότα Βιολάντα: το success story του μικρού αρτοποιείου από τα Τρίκαλα 

Δείτε:Προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ: ο μικρός θησαυρός της Ελλάδας  

 Δείτε:ΑΠΘ:Τα υπολείμματα τροφίμων μετατρέπονται σε ενέργεια για την Φοιτητική Λέσχη  

Δείτε: Επεξεργασμένα τρόφιμα: ταιριάζουν σε μία υγιεινή διατροφή;  

Δείτε: Και όμως υπάρχει… σοκολάτα με γεύση μπέικον! 

Δείτε: EFSA: Αφρικανική πανώλη των χοίρων: κίνδυνοι από ζωοτροφές, κλινοσκεπάσματα και μεταφορές  

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο