Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ερευνητές δημιούργησαν πατάτες που εξαρτώνται λιγότερο από αζωτούχα λιπάσματα

ΑρχικήΕπιστήμηΕρευνητές δημιούργησαν πατάτες που εξαρτώνται λιγότερο από αζωτούχα λιπάσματα
spot_img

Ο αποκλεισμός συγκεκριμένης πρωτεΐνης βελτίωσε την απόδοση στις καλλιέργειες πατάτας σε περιβάλλοντα χαμηλού αζώτου.

Επειδή τα αζωτούχα λιπάσματα συμβάλλουν στις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους τροποποίησης των γεωργικών φυτών ώστε να βασίζονται σε λιγότερο άζωτο. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New Phytologist , οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παρεμπόδιση μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο στις πατάτες.

Η πρωτεΐνη, που ονομάζεται Solanum tuberosum CYCLING DOF FACTOR 1 (StCDF1), συνδέεται με το DNA και παίζει βασικό ρόλο στη ρύθμιση της κονδυλοποίησης στις πατάτες. Σε αυτήν την τελευταία έρευνα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το StCDF1 ρυθμίζει την γονιδιακή έκφραση που σχετίζεται με το άζωτο. Ο αποκλεισμός του StCDF1 βελτίωσε την απόδοση των φυτών σε περιβάλλοντα χαμηλού αζώτου.

«Η φυσική παραλλαγή στη δέσμευση του StCDF1 με το γονίδιο NITRATE REDUCTASE της πατάτας αναδύεται ως μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για τη μείωση των αναγκών της πατάτας σε αζωτούχα λιπάσματα, καθώς αυτό το γονίδιο κωδικοποιεί ένα περιοριστικό βήμα για τη μείωση των νιτρικών και αργότερα την αφομοίωση», δήλωσε η συν-ανταποκρίτρια συγγραφέας Salomé Prat, Research. Καθηγητής, του Κέντρου Έρευνας στη Γεωργική Γονιδιωματική, στην Ισπανία.

URL κατά τη δημοσίευση: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/nph.20186

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο