Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Ένας απλός οδηγός για ένα πιο οικολογικό σύστημα τροφίμων

Η βιομηχανία τροφίμων χρειάζεται μια πιο βιώσιμη, οικονομική και καινοτόμα λύση για χάρη του περιβάλλοντος. Είναι, τελικά, τόσο δύσκολο όσο ακούγεται;

ΓΤΟ και γονιδιακή επεξεργασία: Ποια είναι η διαφορά;

Η γεωργική βιοτεχνολογία δίνει πλέον άπειρα εργαλεία στα χέρια των ειδικών για να βελτιώσουν τις καλλιέργειες και να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

“Πράσινη” καινοτομία από τη Heinz: Θα λανσάρει κέτσαπ σε χάρτινο μπουκάλι

Η Heinz, δημιουργός της πιο δημοφιλούς κέτσαπ στον κόσμο, ετοιμάζει κάτι πρωτοποριακό, "πράσινο", βιώσιμο και φιλικό προς στο περιβάλλον: ένα χάρτινο μπουκάλι για την κέτσαπ της.

Στα “αζήτητα” τα βιολογικά προϊόντα με ευθύνη των σουπερμάρκετ

Προσφορές και διαφημίσεις που αφορούν βιολογικά είδη παντοπωλείου καταλαμβάνουν μόνο ένα μικρό ποσοστό χώρου στα φυλλάδια των σουπερμάρκετ

Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων: Μελέτη για τις χορτοφαγικές συνήθειες των Ελλήνων

Σε εξέλιξη η έρευνα από την Hellas Veg για τις διατροφικές συνήθεις των Ελλήνων και ιδιαίτερα για την προτίμησή τους μεταξύ ζωικών και φυτικών πρωτεϊνών

«Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ»: Το νέο σχέδιο βιωσιμότητας της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

Δράσεις και πρακτικές για τον εκμηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της σπατάλης νερού, της κατάχρησης αλκοόλ και των ατυχημάτων στην εργασία

Κρίση τιμών στα τρόφιμα: Η ποικιλομορφία και τα ανθεκτικά συστήματα τροφίμων είναι η απάντηση

Τα συστήματα τροφίμων χρειάζονται επείγουσα μεταρρύθμιση προκειμένου εκατομμύρια άνθρωποι να γλιτώσουν από την κρίσιμη επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με την IPES.

Καινοτομία: Ζυμαρικά “προγραμματισμένα” για αλλαγή σχήματος μετά το βράσιμο

Ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου του Ισραήλ, ανέπτυξαν μια τεχνική για την παρασκευή ζυμαρικών, που μπορεί να «επαναπρογραμματιστεί» για συγκεκριμένη αλλαγή σχήματος όταν βράσει.

Ουκρανικό: Τέλος στα φθηνά τρόφιμα ή… τέλος στα τρόφιμα;

Οι βασικές αναγκαιότητες προκειμένου να μην καταλήξουμε σε μια μόνιμη κατάσταση φτώχειας και πείνας

Nomad Foods: Τα κατεψυγμένα έχουν ίσο ή χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τα μη κατεψυγμένα

Η Μεγαλύτερη εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων στην Ευρώπη καλεί την βιομηχανία τροφίμων να εξετάσει μία πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προστασία του περιβάλλοντος

Food label: Οι καταναλωτές δεν ενημερώνονται για το εάν μία συσκευασία είναι βιώσιμη!

Η διαπίστωσή ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά συσκευασίας δεν κοινοποιούνται στους καταναλωτές υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για καλύτερες στρατηγικές επικοινωνίας

Lidl Ελλάς: Συνεχίζεται η καμπάνια «Plastic Free Greece»

 Συνεχίζεται και εφέτος το έργο της καμπάνιας «Plastic Free Greece» της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.  

Η κλιματική αλλαγή ενισχύει τον κίνδυνο παρουσίας αφλατοξινών στο καλαμπόκι

Οι παρουσία αφλατοξίνης αναμένεται να γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (MSU).

Friesland Campina Hellas-NOYNOY: Καινοτόμες δράσεις βιωσιμότητας

Ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων με στόχο, μεταξύ άλλων, τη σημαντική μείωση της ενέργειας υλοποιεί η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY

Πως δημιουργείται η φυτική σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος, μέσω ζύμωσης

Η ζύμωση ακριβείας δημιουργεί χρήσιμα προϊόντα συνδυάζοντας τη φυσική ικανότητα της μικροχλωρίδας να μετατρέπει τα σάκχαρα σε άλλα υλικά με τα σύγχρονα εργαλεία της βιολογίας.

ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Η2020 «CLAIM»

Τα πλαστικά  ρυπαίνουν και «ζαλίζουν»: Η νέα διάσταση στην αντιρρύπανση που δίνουν οι καινοτόμες τεχνολογίες και τα εργαλεία του προγράμματος CLAIM  

Νέα συσκευασία από υπολείμματα ανανά που παρατείνει τη διάρκεια ζωής

Μια ομάδα επιστημόνων στην Ισπανία δημιούργησε ένα υλικό συσκευασίας τροφίμων από υπολείμματα ανανά που μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής και φρεσκάδας των τροφίμων

“Το νερό… νεράκι”: Η παράδοση της Ελλάδας και η τεχνολογία, οδηγός για τη σύγχρονη διαχείριση του νερού

Επίτροπος Περιβάλλοντος σε Μαρία Σπυράκη: Επείγουν  διαχείριση  νερού και αποκατάσταση των υδροβιότοπων

“Μικροβιακή Πρωτεΐνη”: Το νέο εναλλακτικό κρέας από μύκητες που βοηθά στη διάσωση των δασών

Τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε μπιφτέκια και άλλα παρόμοια, απλώς αυτά τα μπιφτέκια θα παράγονται με διαφορετικό τρόπο

Όχι άλλα χημικά στα τρόφιμα!

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 190 εκατομμύρια συνθετικών χημικών ενώσεων και κάθε 1,4 δευτερόλεπτο που περνά παράγεται και μια καινούργια χημική ένωση.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο