Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΥ: Καθοδήγηση στις χώρες της Ευρώπης για την πρόληψη και τον έλεγχο της μικροβιακής αντοχής στην τροφική αλυσίδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠΟΥ: Καθοδήγηση στις χώρες της Ευρώπης για την πρόληψη και τον έλεγχο της μικροβιακής αντοχής στην τροφική αλυσίδα
spot_img

Νέα καθοδήγηση του ΠΟΥ για τις Ευρωπαϊκές Αρχές για την Ασφάλεια των Τροφίμων σχετικά με την αντιμετώπιση της τροφιμογενούς AMR.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε μια νέα οδηγία για τις αρχές ασφάλειας τροφίμων στην Ευρώπη, σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο της μικροβιακής αντοχής (AMR) στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Κατά την τελευταία δεκαετία, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και έχουν επιτευχθεί σημαντικά επιτεύγματα σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ωστόσο, η τροφιμογενής αντιμικροβιακή αντοχή παραμένει ένα ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ. Κάθε χρόνο, 23 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν, σχεδόν 5000 άνθρωποι πεθαίνουν από μη ασφαλή τρόφιμα και αρκετοί κίνδυνοι τροφιμογενών ασθενειών δείχνουν αυξανόμενα επίπεδα αντοχής στα κοινώς χρησιμοποιούμενα αντιμικροβιακά.

Ο ΠΟΥ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της αντοχής στα αντιβιοτικά ως θέμα ασφάλειας των τροφίμων και στην επισήμανση των ευθυνών όλων των παραγόντων παραγωγής τροφίμων για την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης της αντίστασης στα αντιβιοτικά μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Αυτή η δημοσίευση δίνει μια επισκόπηση του τρέχοντος πλαισίου και των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την τροφιμογενή αντιμικροβιακή αντοχή στην περιοχή. Διερευνά επίσης τον ρόλο των αρχών για την ασφάλεια των τροφίμων στη μείωση της μικροβιακής αντοχής και παρέχει ενημερωμένες και πρακτικές συμβουλές για την πρόληψη και τον έλεγχο της μικροβιακής αντοχής στη διεπαφή ζώου-ανθρώπου-περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας την προσέγγιση One Health, συμπεριλαμβανομένων παραδειγμάτων επιτυχημένων παρεμβάσεων και προγραμμάτων που αναλήφθηκαν από τα κράτη μέλη της περιοχής να αποτρέψουν και να περιορίσουν τη μικροβιακή αντοχή σε τροφιμογενή παθογόνα.

Η δημοσίευση απευθύνεται σε φορείς χάραξης πολιτικής και αρχές ασφάλειας τροφίμων που εργάζονται στους τομείς της δημόσιας υγείας, της γεωργίας, της παραγωγής τροφίμων και της κτηνιατρικής στα κράτη μέλη της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο