Η απλή ιδέα συσκευασίας που έκανε ένα υγιεινό τρόφιμο από τα πιο ελκυστικά στα ράφια
Η Tesco, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησε σε μια πρωτότυπη καμπάνια κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λανσάροντας iceberg μαρούλια σε συσκευασία με σχέδιο εμπνευσμένο από ποδοσφαιρική μπάλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Packaging Europe, η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία G’s Group και στόχευε στο να συνδέσει ένα καθημερινό, υγιεινό προϊόν με τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, ενθαρρύνοντας οικογένειες και παιδιά να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές διατροφής κατά τη διάρκεια των αγώνων.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία
Το σχέδιο της συσκευασίας δεν αφορούσε αλλαγή στο ίδιο το προϊόν, αλλά την αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας διαφανούς μεμβράνης, πάνω στην οποία προστέθηκε ένα μοτίβο που θυμίζει ποδοσφαιρική μπάλα. Στελέχη της Tesco ανέφεραν ότι η ιδέα είχε στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερη “ζωντάνια” στο ράφι και να κάνει πιο ελκυστικές τις υγιεινές επιλογές σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον του κοινού είναι στραμμένο στο ποδόσφαιρο.
Όπως δήλωσε η υπεύθυνη αγορών της Tesco, η καμπάνια βασίστηκε στην ιδέα ότι οι υγιεινές επιλογές μπορούν να γίνουν πιο σχετικές και διασκεδαστικές όταν συνδέονται με σημαντικές πολιτιστικές στιγμές, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από την πλευρά της συνεργαζόμενης εταιρείας G’s Group, τονίστηκε ότι η “ποδοσφαιρική” εμφάνιση του iceberg μαρουλιού βοηθά το προϊόν να ξεχωρίζει στο ράφι και να προσφέρει μια πιο θετική εναλλακτική σε σχέση με άλλα θεματικά προϊόντα που κυκλοφορούν την ίδια περίοδο στα καταστήματα.
Η καμπάνια έτυχε θετικής υποδοχής από σχολιαστές του κλάδου και χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι την περιέγραψαν ως ένα απλό αλλά αποτελεσματικό παράδειγμα δημιουργικού marketing. Παράλληλα, αναλυτές του χώρου του λιανεμπορίου επεσήμαναν ότι η κίνηση της Tesco δεν άλλαξε το προϊόν, αλλά αξιοποίησε τη συσκευασία για να του δώσει μεγαλύτερη απήχηση και να το εντάξει στο κλίμα της διοργάνωσης.
Το Packaging Europe σημείωσε επίσης ότι, παρότι η ιδέα θεωρήθηκε επιτυχημένη από άποψη επικοινωνίας, γενικότερα ζητήματα γύρω από τις πλαστικές συσκευασίες και τη βιωσιμότητα παραμένουν στο επίκεντρο της συζήτησης στον κλάδο, ειδικά σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς στόχους για ανακύκλωση και τη διαχείριση πλαστικών αποβλήτων.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Θάνατος τετραμελούς οικογένειας στην Κωνσταντινούπολη: «Καταιγίδα» ποινών για το φονικό σφάλμα της απεντόμωσης
- Αρθρώσεις που πονάνε; Οι τροφές που μπορεί να φταίνε για τα έντονα συμπτώματα, σύμφωνα με ρευματολόγους
- Καρπούζι: Γιατί κάποιες φορές έχει γεύση… κολοκύθας;
- Η στιγμή που αρουραίος απολαμβάνει φρούτα και λαχανικά στα τελάρα μεγάλου σούπερ μάρκετ – Σοκαριστικό βίντεο
- «Φέτα» made in Turkey: Χτύπημα κάτω από τη μέση για το ελληνικό ΠΟΠ προϊόν στα ράφια της Τουρκίας
- Πόσες γαρίδες μπορούμε να φάμε; Οι ειδικοί εξηγούν ποια ποσότητα θεωρείται ασφαλής και ποιοι πρέπει να προσέχουν
- Καρπούζια σε λαϊκές, μανάβικα και σουπερμάρκετ: Ευρήματα 3 επιστημονικών μελετών για το εάν μας κάνουν τελικά καλό
- Ελλάδα: Θωρακίστε την επιχείρησή σας από κακόβουλες ενέργειες – Διαδικτυακό σεμινάριο Food Defence από TÜV NORD Hellas και cibum
- Επιστρέφει το best seller σεμινάριο Food Safety Culture Advanced Training Course μετά το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου
Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ενημέρωσης για την ασφάλεια τροφίμων. Οι πληροφορίες του άρθρου έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ.