Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

Λιστέρια στο τυρί: Σε πόσο χρόνο αποθήκευσης σε ψύξη ξεπερνά το νομοθετικό όριο – Νέα Μελέτη

Ερευνητές ανέπτυξαν μαθηματικό μοντέλο ελέγχου της Listeria στο τυρί

Ποιο είναι το καλύτερο φυτικό βούτυρο για νηστίσιμα/vegan κουλουράκια – Επιστημονικό πείραμα

Επιστημονικό πείραμα έδειξε ποιο είναι το καλύτερο φυτικό βούτυρο για ένα νηστίσιμο/vegan κουλουράκι

Τα οφέλη της φυτικής ζελατίνης σε τρόφιμα, φάρμακα και συσκευασίες

Μια εναλλακτική και αποδοτική λύση φυτικής προέλευσης.

Ζύμωση ακριβείας: Πως αλλάζει τα δεδομένα στην παραγωγή τροφίμων

Έκθεση του FAO αναλύει τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της καινοτόμου τεχνολογίας

Οι αναδυόμενες τεχνολογίες για τη μείωση του αλατιού και των λιπαρών σε τρόφιμα και ποτά

Λύσεις αιχμής για τη μείωση του αλατιού και των λιπαρών στα επεξεργασμένα τρόφιμα, διατηρώντας παράλληλα τη γεύση και την υφή.

Εκτυπώνει τρόφιμα και τα μαγειρεύει επί τόπου με υπέρυθρες! Νέο επιστημονικό επίτευγμα

Σχεδιασμό με επίκεντρο τον χρήστη, τη μηχανολογία, την επιστήμη των τροφίμων, τη χημεία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Πρωτεΐνη από απόβλητα: Η καινοτομία που υπόσχεται βιώσιμη διατροφή

Ένα πολλά υποσχόμενο βήμα προς ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων.

Νερό που οδηγεί σε απώλεια βάρους δημιουργούν ερευνητές

Τροφή του μέλλοντος το νερό αδυνατίσματος! Εκτός από ενυδατική δράση, προκαλεί και κορεσμό λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες.

Mπορεί το ChatGPT να χρησιμοποιηθεί στην αισθητηριακή αξιολόγηση τροφίμων; Μελέτη

Παραδόξως, οι απαντήσεις του ChatGPT ήταν συντριπτικά θετικές, ακόμη και για συνταγές που περιελάμβαναν ασυνήθιστα συστατικά.

Προκλήσεις και κανονιστικές πτυχές των νανοϋλικών στα τρόφιμα

Τα νανοϋλικά προσφέρουν πολλά υποσχόμενες εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων, ενισχύοντας την ασφάλεια, την ποιότητα και τη λειτουργικότητα. Ωστόσο, οι μοναδικές ιδιότητές τους απαιτούν αυστηρή αξιολόγηση και ρύθμιση.

Ελαιόδεντρα: Ερευνητές “ξεκλειδώνουν” το μυστικό του χρόνου ανθοφορίας που είναι κρίσιμος για την παραγωγή καρπών

Επιστήμονες ανοίγουν το δρόμο για στρατηγικές αναπαραγωγής που στοχεύουν στη βελτίωση της προσαρμοστικότητας του κλίματος στα ελαιόδεντρα

EFSA: Εκτίμηση κινδύνου για τα γενετικά τροποποιημένα φυτά και τη τεχνολογία RNAi

Πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία και ποιες είναι οι προκλήσεις για την ασφάλεια τροφίμων και περιβάλλοντος;

Γαλακτοβιομηχανία: Σχηματισμός βιοφίλμ Pseudomonas στο περιβάλλον παραγωγής

Αξιολόγηση δημιουργίας Βιοφίλμ και αντίσταση στα αντιβιοτικά Pseudomonas spp. απομονωμένο από γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Ξεχάστε το Ozempic: Επαναστατική τεχνολογία υπόσχεται αποτελεσματικότερη απώλεια βάρους

Επιστήμονες αναπτύσσουν μια νέα μέθοδο για πιο αποδοτική χορήγηση αγωνιστών GLP-1.

Μέλι σε ζεστό τσάι: Ευρήματα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων για την απελευθέρωση τοξικής ουσίας

Πόσο επικίνδυνο γίνεται το μέλι όταν προστίθεται σε ζεστό τσάι; Τι έδειξαν τα επιστημονικά πειράματα από Τεχνολόγους τροφίμων του "ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Είναι το biohacking η επιστήμη της μακροζωίας ή ένα επικίνδυνο πείραμα;

Από τη διαλείπουσα νηστεία έως τις εμφυτεύσιμες τεχνολογίες, οι επιστημονικές και ηθικές προκλήσεις της βελτιστοποίησης του ανθρώπινου σώματος.

Ο FDA εγκρίνει εργαστηριακό χοιρινό λίπος για ανθρώπινη κατανάλωση

Ανοίγει ο δρόμος για νέα τρόφιμα από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα.

Βιομηχανία Τροφίμων: Γιατί είναι σημαντική η ακριβής αναγνώριση μικροβίων

Πώς η ανάλυση των παθογόνων συμβάλλει στην πρόληψη μολύνσεων και αλλοιώσεων.

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος ανίχνευσης νοθείας σύμφωνα με Έλληνες ερευνητές

Η πιο αποτελεσματική και γρήγορη μέθοδος ανίχνευσης νοθείας και παραπλανητικής επισήμανσης προέλευσης, για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης