Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πες μου τι κρασί πίνεις και θα σου μιλήσω για τον χαρακτήρα σου…

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠες μου τι κρασί πίνεις και θα σου μιλήσω για τον χαρακτήρα σου...
spot_img

Σύνδεση μεταξύ προσωπικότητας και επιλογής κρασιού.

     Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων, εκείνοι που προτιμούν το σκύλο και εκείνοι που προτιμούν τη γάτα.   Πως όμως αυτό σχετίζεται με την επιλογή κρασιού; Υπάρχουν μερικές μεγάλες διαφορές μεταξύ του λευκού και του κόκκινου κρασιού που μπορεί να επηρεάσουν την προτίμηση, όμως μπορεί να αντικατοπτρίζουν και κάποιες πτυχές της προσωπικότητας;

  Αρχικά, τα δύο είδη οίνου παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας σταφύλια διαφορετικού χρώματος, το κόκκινο κρασί χρησιμοποιεί μόνο κόκκινα σταφύλια, ενώ τα λευκά κρασιά χρησιμοποιούν κυρίως λευκά, και μερικές φορές κόκκινα ή ροζ-γκρι σταφύλια. Αλλά υπάρχουν επίσης βασικές διαφορές στη διαδικασία ζύμωσης που επηρεάζουν τη γεύση. Το κόκκινο κρασί παράγεται από σταφύλια των οποίων η φλούδα παραμένει επάνω κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, ενώ το λευκό κρασί παράγεται από σταφύλια των οποίων η φλούδα αφαιρείται πριν από τη ζύμωση. Επίσης παλαιώνουν με διαφορετικούς τρόπους, με τα λευκά κρασιά να ωριμάζουν σε χαλύβδινα ή σιδερένια δοχεία, ενώ το κόκκινο κρασί συχνά παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια.

    Το κρασί περιέχει επίσης τανίνες, οι οποίες αποτελούν μέρος της οινοποτικής εμπειρίας, και είναι υπεύθυνες για την αίσθηση στεγνώματος που νιώθετε στο πίσω μέρος της γλώσσας σας όταν το πίνετε. Εάν απολαμβάνετε αυτή την εμπειρία, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη τάση προς τα κόκκινα κρασιά που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε τανίνες. Αν δεν σας αρέσει ή έχετε ευαισθησία στις τανίνες, μπορείτε να προτιμήσετε τα λευκά κρασιά.

   Υπάρχει επίσης η προτίμηση μούρων έναντι εσπεριδοειδών που πρέπει να λάβετε υπόψη. Τα κόκκινα κρασιά τείνουν να έχουν πιο έντονες νότες μούρων από σμέουρα, κεράσια και φράουλες, στην πιο ανοιχτόχρωμη πλευρά, έως βατόμουρα, βατόμουρα και μαύρες σταφίδες. Οι γεύσεις στα λευκά κρασιά χρησιμοποιούν περισσότερο εσπεριδοειδή, μήλο, ροδάκινο και άλλες ελαφριές γεύσεις φρούτων με αρωματικές λουλουδένιες νότες. Το κόκκινο κρασί είναι επίσης όπου θα πάρετε αυτές τις βαθιές γήινες νότες και τους τόνους της σοκολάτας, του ξύλου, του καπνού και των μπαχαρικών.

  Όλοι οι παραπάνω, μπορεί να είναι λόγοι να επιλέξετε ένα κρασί έναντι του άλλου, ωστόσο υπάρχουν και βαθύτερα, υποσυνείδητα αίτια. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το OnePoll για το Coravin τον Μάιο του 2019, υπάρχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά προσωπικότητας μεταξύ αυτών που πίνουν κόκκινο κρασί και εκείνων που προτιμούν το λευκό.

Χαρακτηριστικά εκείνων που προτιμούν το κόκκινο 

• Πρόθυμοι να ξοδέψουν λίγο περισσότερα ανά μπουκάλι

• Είναι πιο πιθανό να είναι «λάτρεις του κρασιού»

• Ξυπνάει νωρίς

• Πιο πιθανό να ίναι περιπετειώδεις, ταπεινοί και οργανωμένοι

• Εσωστρεφείς

• Προτιμούν τους σκύλους από τις γάτες

Χαρακτηριστικά εκείνων που προτιμούν το λευκό

• Πρόθυμοι να ξοδέψουν ελαφρώς λιγότερα ανά μπουκάλι

• Λιγότερο πιθανό να είναι «λάτρεις του κρασιού»

• Ξενύχτης

• Πιο πιθανό να είναι περίεργοι, σαρκαστικοί και τελειομανείς

• Εξωστρεφείς

• Προτιμούν τις γάτες από τους σκύλους

    Πέρα από τις γεύσεις και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, μπορεί επίσης να υπάρχουν λόγοι υγείας για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε ένα κόκκινο έναντι ενός λευκού. Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρασί περιέχουν θερμίδες, βιταμίνες και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη b6, σίδηρο, ριβοφλαβίνη, φώσφορο, νιασίνη, βιταμίνη k και ψευδάργυρο. Οι διαφορές μεταξύ τους από αυτή την άποψη είναι αρκετά οριακές με το κόκκινο κρασί να έχει ελαφρώς μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών ενώ το λευκό έχει ελαφρώς λιγότερες θερμίδες.

    Αλλά είτε πίνετε κόκκινο είτε λευκό κρασί, με μέτρο, και τα δύο μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, εκφυλιστικές ασθένειες, ακόμη και ορισμένους καρκίνους. Εάν οι υγιεινές ιδιότητες του κρασιού είναι στο μυαλό σας, τότε υπάρχουν ακόμα περισσότεροι τρόποι από ποτέ για να βρείτε υγιεινά, ακόμη και φιλικά προς το περιβάλλον κρασιά.

https://purehealthyliving.com/blog/do-you-prefer-red-or-white-wine-why-we-tend-to-like-one-better

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο