Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το τίγκα στη χοληστερίνη πρωινό του Τραμπ – Τι αποκαλύπτει ο τελευταίος ιατρικός έλεγχος του προέδρου των ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΤο τίγκα στη χοληστερίνη πρωινό του Τραμπ - Τι αποκαλύπτει ο τελευταίος ιατρικός έλεγχος του προέδρου των ΗΠΑ
spot_img

Με απώλεια 20 κιλών και σταθεροποιημένα λιπίδια χάρη στη φαρμακευτική αγωγή, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει «άριστη» υγεία.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο ιατρικό του έλεγχο, η γνωστική και σωματική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζεται ως «άριστη», όπως αναφέρει η επίσημη έκθεση του γιατρού του Λευκού Οίκου, λοχαγού Σον Π. Μπαρμπαμπέλα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στα 77 του χρόνια, φέρεται να έχει μειώσει το βάρος του κατά περίπου 20 κιλά σε σχέση με την τελευταία του εξέταση το 2020.

- Advertisement -

Η διατροφική του καθημερινότητα συνεχίζει, ωστόσο, να προκαλεί αντιδράσεις. Όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής του Fox News, Sean Hannity, ο Τραμπ επιλέγει πλέον να απολαμβάνει τα γνωστά του γεύματα fast food χωρίς ψωμάκι, ενσωματώνοντας δηλαδή χαμηλότερη πρόσληψη υδατανθράκων. Παρά τις αλλαγές αυτές, τα φαγητά που προτιμά παραμένουν πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.

Ενδεικτικά, το αγαπημένο του πρωινό περιλαμβάνει δύο αυγά και τρεις φέτες μπέικον, ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων, αλλά περίπου 7,4 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών και πάνω από 400 mg χοληστερόλης. Αν και στο παρελθόν η διαιτητική χοληστερόλη θεωρούνταν ο βασικός ένοχος για την αύξηση των λιπιδίων στο αίμα, η σύγχρονη επιστήμη ρίχνει περισσότερο βάρος στα κορεσμένα λιπαρά.

Μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients επισημαίνει ότι το σώμα προσαρμόζεται στην πρόσληψη χοληστερόλης μέσω της διατροφής, είτε απορροφώντας λιγότερη είτε μειώνοντας την παραγωγή της. Τα αυγά, όπως και τα οστρακοειδή, φαίνεται να αποτελούν εξαίρεση στον γενικό κανόνα, καθώς είναι πλούσια σε χοληστερόλη αλλά όχι απαραίτητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Αντιθέτως, το μπέικον περιέχει σημαντικά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα λιπίδια του αίματος. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών να παραμένει κάτω από το 6% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων.

Το 2018, τα επίπεδα LDL («κακής») χοληστερόλης του ήταν στα 143 mg/dL, ωστόσο σήμερα, με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής (ροσουβαστατίνη και εζετιμίμπη), έχουν μειωθεί δραστικά στο 51. Οι τιμές αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα ικανοποιητικές, ειδικά για κάποιον που συνεχίζει να καταναλώνει τρόφιμα υψηλής λιπαρότητας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα