Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ραδικιού

Το υποτιμημένο λαχανικό που βοηθά στην λειτουργία του εντέρου.

Το νέο σύστημα επισήμανσης διατροφικής αξίας προϊόντων που θα απλοποιήσει τις επιλογές στο σουπερμάρκετ

Η πρόταση ενός γαστρεντερολόγου για την καλύτερη πρόσβαση του κοινού στα πιο πρόσφατα δεδομένα για το μικροβίωμα και τη διατροφή.

Σε αυτό το τρόφιμο που έκοψε οφείλει την υγεία του ο διάσημος 98χρονος παρουσιαστής David Attenborough

Ο φυσιοδίφης έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη διατροφή του και πώς αυτή συνδέεται με την καλή του υγεία

Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα φρούτα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Τα εορταστικά σνακ και επιδόρπια που περιέχουν φρούτα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εκτόξευση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του στραγγιστού γιαουρτιού

Πως η καθημερινή κατανάλωση στραγγιστού γιαουρτιού επιδρά στη χοληστερόλη σας.

Πως η μοναξιά του διαστήματος επηρεάζει τη γεύση του φαγητού

Μελέτη χρησιμοποίησε εικονική πραγματικότητα για να δει πώς αλλάζει η αντίληψη κοινών αρωμάτων τροφίμων στο διάστημα.

Αυτό είναι το καλύτερο τσάι για τον πονοκέφαλο

Οι ιδανικές λύσεις για τον πονοκέφαλο που που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους.

Κρυστάλλινα ποτήρια: Ο κίνδυνος για την υγεία από τον μόλυβδο στο γιορτινό τραπέζι – Του Ν. Γδοντέλη*

Η ποσότητα του μολύβδου που απελευθερώνεται κατά την χρήση ενός κρυστάλλινου σκεύους εξαρτάται από την ποσότητα μολύβδου που περιέχει αρχικά το σκεύος, τα χαρακτηριστικά του ποτού που φιλοξενεί και το χρονικό διάστημα που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Το μοναδικό είδος μανιταριού που βελτιώνει τη μνήμη και τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης

Του Ιωάννη Κιούση -Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας

Σιρόπι χαρουπιού: Το “παραμελημένο” λειτουργικό ρόφημα

 Πρεβιοτικό δυναμικό ενός παραμελημένου λειτουργικού ποτού των μεσογειακών χωρών.

Eggnog: Τα ευεργετικά οφέλη του “ποτού των Χριστουγέννων”

Το ποτό υψηλής ποσότητας πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών.

Πατάτες στο φούρνο: Πρέπει ή όχι να τις ψήνουμε με ελαιόλαδο;

Διαβάστε και τις δύο απόψεις.

Καφές και τσάι αποτρέπουν τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου – Νέα μελέτη

Έρευνες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερους από τέσσερις καφέδες την ημέρα έχουν 17% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνους κεφαλής και τραχήλου

Με αυτό το τρόφιμο θα αποφύγετε να αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια της περιόδου του κρυολογήματος και της γρίπης

Αυτό είναι το υπερτρόφιμο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και καρκίνου – Ανάλυση δεδομένων

Η επίδραση του καφέ και του τσαγιού στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων από 25.331 ανθρώπους.

Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ το αλάτι;

Η απάντηση εντοπίζεται σε συγκεκριμένους νευρώνες του εγκεφάλου.

Πόσο παχαίνουν τα αυγά; Ποια μέθοδος μαγειρέματος είναι η πιο σωστή θρεπτικά; Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει

Σχέση μεταξύ κατανάλωσης αυγών και κινδύνου παχυσαρκίας: Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση.

Οι περισσότερες γυναίκες λαμβάνουν χαμηλούς βαθμούς στην υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη

Νέα έρευνα βρίσκει χαμηλής ποιότητας διατροφή μεταξύ εγκύων και γυναικών μετά τον τοκετό.

Γιατί η αφαίρεση ολόκληρων ομάδων τροφίμων μπορεί να βλάψει την υγεία σας

Ενώ μπορεί να μειώνετε τις θερμίδες, αφαιρείτε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Το συστατικό που έχουμε στο ντουλάπι μας και βοηθά σε εύκολη απώλεια βάρους

15 ml την ημέρα είναι αρκετά για να αποφέρουν τα πιο εμφανή οφέλη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο