Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Σύστημα φωτεινών σηματοδοτών»: Αυτά σημαίνουν οι νέες επισημάνσεις στις συσκευασίες

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία«Σύστημα φωτεινών σηματοδοτών»: Αυτά σημαίνουν οι νέες επισημάνσεις στις συσκευασίες
spot_img

Το σύστημα επισήμανσης που εισήχθη πρόσφατα από το υπουργείο υγείας εξέπληξε τους Βρετανούς που μόλις κατάλαβαν τι σημαίνει.

Η Βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) εισήγαγε πρόσφατα το «σύστημα φωτεινών σηματοδοτών» για να προειδοποιεί για τις θερμίδες που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους. Η ετικέτα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των συσκευασιών τροφίμων και είναι χρωματικά κωδικοποιημένη.

Σύμφωνα με την FSA «Το κόκκινο σημαίνει ότι το προϊόν είναι χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά και θα πρέπει να προσπαθήσετε να μειώσετε, να τρώτε λιγότερο συχνά ή να τρώτε μικρότερες ποσότητες. Κίτρινο σημαίνει μέτριο πως μπορείτε να το φάτε τις περισσότερες φορές, Το πράσινο σημαίνει πως το τρόφιμο είναι υψηλής διατροφικής αξίας».

Η πρόσληψη αναφοράς’ δίνεται σε ποσοστά και δείχνει την ποσότητα των λιπαρών, των κορεσμένων, των σακχάρων και των αλάτων που ταιριάζουν στην ημερήσια συνιστώμενη διατροφή σας. Για παράδειγμα, αν η ποσότητα ζάχαρης είναι 38% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, θα πρέπει να προσέχετε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε άλλα τρόφιμα κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας.

Εν συνεχεία η FSA επεξήγησε τη δράση των θερμίδων σε ένα βίντεο του YouTube αναφέροντας: «Το να τρώμε και να πίνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Η υπερβολική αύξηση βάρους μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του εντέρου και του καρκίνου του μαστού και αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της στεφανιαίας νόσου, του εγκεφαλικού και του διαβήτη τύπου 2».

Οι ειδικοί υγείας υποστηρίζουν ότι γνωρίζοντας το θερμιδικό περιεχόμενο αυτού που καταναλώνετε, διασφαλίζετε ότι δεν τρώτε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε. Συνιστούν επίσης τη χρήση ετικετών φωτεινών σηματοδοτών ως οδηγό για αγορές και προτείνουν στους καταναλωτές να αναζητούν τρόφιμα με περισσότερα πράσινα ή κίτρινες επισημάνσεις και λιγότερα με κόκκινες.

Προτείνουν επίσης τη χρήση της πρόσληψης αναφοράς τροφής ως οδηγό για την κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, προτείνεται να αγοράζετε παρόμοια προϊόντα που έχουν χαμηλότερη ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο