Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!

ΑρχικήΟικιακάΔροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!
spot_img

cibum team

Σπαγγέτι λεμονιού & πιπεριού με βασιλικό και κουκουνάρι

Μην διστάσετε να φτιάξετε και φυσικά να δοκιμάστε αυτό το πιάτο ζυμαρικών μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή για χορτοφάγους. Χαμηλή σε θερμίδες, παρέχει φυτικές ίνες, βιταμίνη C και σίδηρο.

Περιέχει ανά μερίδα: kcal 473, Λίπος 18γρ, κορεσμένα 2 γρ, υδατάνθρακες 54 γρ, Σάκχαρα 6 γρ, πρωτεΐνη 17 γρ, άλας 0,1 γρ,

Υλικά για δύο άτομα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες και σε κύβους

150 μακαρόνια ολικής αλέσεως

2 κολοκυθάκια (250g), τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες

1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό

15γρ βασιλικό, ψιλοκομμένο

25 γρ. Κουκουνάρι, αλεσμένο

Προαιρετικά 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή εναλλακτική λύση για χορτοφάγους

Διαδικασία

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το πιπέρι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά για 10-12 λεπτά και κρατάμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το σκόρδο στο τηγάνι με το πιπέρι, ανακατεύοντας πολύ συχνά, για 10-15 λεπτά έως ότου το κολοκύθι να μαλακώσει.

ΒΗΜΑ 3

Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το βασιλικό και τα μακαρόνια, και τα προσθέτουμε στο λάδι με το πιπέρι και το κολοκυθάκι, προσθέτοντας και λίγο νερό ζυμαρικών. Στο τέλος βάζουμε και το κουκουνάρι και εάν θέλουμε όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση

Sara Buenfeld – bbc

Δείτε επίσης: 

Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού

Η Ευρώπη μειώνει τη ζάχαρη σε αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και έτοιμα ποτά 

Η αγορά για τα εναλλακτικά τρόφιμα θα φτάσει τα 290 δισ. δολάρια έως το 2035

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.

 Εφευρέθηκε συσκευή που “κλειδώνει”το στόμα. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC  

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!  

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Ο FAO προειδοποιεί για δηλητηριάσεις από ψάρι γλυκού νερού

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι για όλους

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο