Η Action on Sugar, μέλος του SAFE FODD ADVOCASY EUROPE, διεξήγαγε πρόσφατα μια μελέτη για τα παιδικά γιαούρτια και τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς για την υγεία.
Αξιολογώντας πάνω από 100 παιδικά γιαούρτια, η μελέτη έδειξε ότι μόνο 1 στα 20 γιαούρτια με εικόνες και σχέδια φιλικά προς τα παιδιά περιέχουν χαμηλά επίπεδα ζάχαρης, με πάνω από το 63% αυτών των προϊόντων να περιέχουν περισσότερο από το ένα τρίτο της ημερήσιας πρόσληψης ζάχαρης ανά μερίδα.
Το κύριο ζήτημα που εντοπίστηκε από τη μελέτη είναι ότι όλα αυτά τα προϊόντα παρουσίαζαν παραπλανητικές συσκευασίες με παραπλανητικούς ισχυρισμούς για την υγεία, με μπροστινές συσκευασίες που προωθούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως πλούσια σε πρωτεΐνη και ως «πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D». Ωστόσο, δεν γίνεται ποτέ αναφορά στα υψηλά τους επίπεδα σε πρόσθετη ζάχαρη, σιρόπια ή κορεσμένα λιπαρά.
Το Action on Sugar υπογράμμισε πώς αυτές οι τεχνικές μάρκετινγκ θα μπορούσαν να είναι παραπλανητικές για τους γονείς και να αποτελούν ένα πραγματικό νήμα υγείας, δεδομένου του αυξανόμενου επιπέδου υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών σε χώρες παιδιά σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου διεξήχθη η μελέτη).
Το SAFE υποστηρίζει την έκκληση να σταματήσουν τέτοιες παραπλανητικές πρακτικές, συμφωνώντας στην ανάγκη αυστηρότερων κανόνων επισήμανσης και μάρκετινγκ για τον περιορισμό της έκθεσης των παιδιών στη ζάχαρη. Κάντε κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις ενέργειες και τις θέσεις της SAFE σχετικά με τη ζάχαρη και την επισήμανση .