Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Τροφικές δηλητηριάσεις από παγωτό

Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από την απρόσεχτη κατανάλωση του δημοφιλούς καλοκαιρινού γλυκίσματος.

Μελέτη για τους κινδύνους από τα συμπληρώματα διατροφής

Ανεπιθύμητες ουσίες και βαρέα μέταλλα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

H αύξηση τροφικών αλλεργιών στα παιδιά σχετίζεται με τα fast food

«Συνδετικό κρίκος» τα ΑGEs που σχηματίζονται στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δηλητηρίαση από καρπούζι: Πως μπορείτε να καταλάβετε εάν περιέχει νιτρικά άλατα

Περιστατικά σαλμονέλωσης από καρπούζι.

Έρευνα: Το 40% vegan προϊόντων περιέχουν ίχνη γαλακτοκομικών ή ζωικών προϊόντων! Κίνδυνος για τους αλλεργικούς

Καταναλωτές με αλλεργίες πιστεύουν -λανθασμένα- πως τα vegan προϊόντα είναι ασφαλή.

Προσοχή: Ειδοποίηση από το RASFF για δύο ενεργειακά ποτά/ συμπληρώματα – Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα

Διανέμονται σε δεκάδες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αλλεργία σε ακτινίδιο: Τα νέα δεδομένα

Η αλλεργία στα ακτινίδια αναγνωρίζεται επί του παρόντος ως μια πιθανή και σοβαρή απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Επικίνδυνη η κατανάλωση σογιέλαιου για το έντερο

Πως διαταράσσει τη λειτουργία του εντέρου, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε σογιέλαιο.

8 Ιουλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

Δημοσίευση του ΕΦΕΤ: Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συχνότερα αναφερόμενες αλλεργικές αντιδράσεις αφορούν σε τρόφιμα όπως τα αυγά, το γάλα, οι ξηροί καρποί, το αλεύρι και τα οστρακοειδή.

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Νέα ανάκληση για δημοφιλή ζελεδάκια – Κίνδυνος για τα παιδιά

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις των παιδικών ζαχαρωτών που ενέχουν κίνδυνο πνιγμού για τα παιδιά.

Οι έξι κατηγορίες τροφίμων που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Η κατανάλωση έξι τροφών αποτελεί «κλειδί» για χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «European Heart Journal».

Τι θα πάθουμε εάν φάμε μουχλιασμένα φρούτα;

Τι λένε οι ειδικοί για τη βραχυπρόθεσμη και τη μακροπρόθεσμη κατανάλωση;

Και τα λαχανικά τουρσί και η αλόη βέρα στη λίστα του ΠΟΥ με τις «πιθανώς καρκινογόνες ουσίες»

Η πρόθεση του ΠΟΥ να εντάξει την ασπαρτάμη στις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες άνοιξε τους "ασκούς τους Ασκούς του Αιόλου".

Προσοχή στον καφέ που αδυνατίζει – Διακινείται μέσω social media

Περιέχει θανατηφόρα ουσία.

BBQ: Η συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης

O τρόπος για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις όταν ψήνετε σε ψησταριά.

Ποια ψάρια έχουν χαμηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου

Μελέτη αποκαλύπτει τα είδη ψαριών στη Θάλασσα της Μεσογείου με χαμηλές/ασφαλείς συγκεντρώσεις υδραργύρου.

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Ειδοποίηση RASFF στην Ελλάδα για επικίνδυνα παιδικά ζελεδάκια – Σοβαρός κίνδυνος

25 χώρες ειδοποιήθηκαν μέσω της RASFF – Τα ζελεδάκια περιέχουν 4 πηκτικά πρόσθετα τροφίμων!

Είναι ασφαλές να αφήνω το περίσσευμα πίτσας όλη τη νύχτα εκτός ψυγείου;

Πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλωθεί πίτσα που έχει μείνει όλη τη νύχτα στον πάγκο σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβήτης: Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης αναψυκτικών – Νέα μελέτη του Harvard

Τι μπορεί να προκαλέσει κάθε επιπλέον ημερήσια μερίδα αναψυκτικού - Ανάλυση ευρημάτων από 12.700 διαβητικούς.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης