Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Επικίνδυνες Φθαλικές ενώσεις στα φαγητά των fast Food!

Συγκλονιστικά τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τα φαγητά των fast food στις ΗΠΑ

Παιδί: Αλλεργία σε ξηρούς καρπούς – Πρώτος “ένοχος” το φουντούκι

Επιστημονική μελέτη για τα κλινικά και αλλεργικά χαρακτηριστικά των παιδιών με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς (TN και φιστίκια)

ΕΦΕΤ – Νέα Ανάκληση: Σε δύο! προϊόντα ελληνικής εταιρείας επεξεργασίας κρέατος εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων

Φοινικέλαιο: Στο επίκεντρο έρευνας για σύνδεση με καρκινικές μεταστάσεις

Ο πόλεμος των choco spreads φαίνεται πως αρχίζει ξανά καθώς το φοινικέλαιο είναι ένα από τα βασικά συστατικά τους

Lidl Βρετανίας: Ανάκληση χριστουγεννιάτικου προϊόντος λόγω σαλμονέλας

Φόβοι για σαλμονέλα σε γεμιστούς χουρμάδες

Τροφική δηλητηρίαση από κρέας χελώνας στην Τανζανία – 3 παιδιά έχουν καταλήξει, 22 άτομα νοσηλεύονται

Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση σάρκας θαλάσσιας χελώνας στο νησί Πέμπα στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας. Επιπλέον 22 άτομα νοσηλεύονται.

Καναδάς: δηλητηρίαση από κυάνιο – άμεση ανάκληση πυρήνων βερίκοκου

Η φυσικώς περιεχόμενη αμυγδαλίνη, μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ή ακόμα και θάνατο.

ΗΠΑ: Πέτρες και μεταλλικά θραύσματα σε κατεψυγμένο μπρόκολο – 2 τραυματίες

Η εταιρεία ενημερώθηκε από καταγγελίες καταναλωτών.

Περισσότεροι από 100 άρρωστοι στην Αυστραλία – επείγουσα ανάκληση στρειδιών

Έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα περισσότερες από 100 περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν από Vibrio.

Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής όταν βρει ξένο σώμα σε τρόφιμα;

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο καταναλωτής που θέλει να δικαιωθεί

Μπορείτε να ξαναπαγώσετε το ωμό κοτόπουλο;

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στους καταναλωτές. Τι λένε ειδικοί

Η πρόκληση της παρασκευής προϊόντων χωρίς γλουτένη

Τι ζητούν οι καταναλωτές τι μπορεί να κάνει η βιομηχανία τροφίμων

Τα μωρά μπορεί να εθιστούν στη ζάχαρη εξαιτίας των σνακ!

Οι τροφές απογαλακτισμού ή για βρέφη περιέχουν ανησυχητικά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης

Action on Sugar: Μόνο 1 στα 20 παιδικά γιαούρτια περιέχουν χαμηλά επίπεδα ζάχαρης

Παραπλανητικές οι συσκευασίες με παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για την υγεία

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το ωμό αλεύρι και η άψητη ζύμη έχει προκαλέσει πολλές τροφικές ασθένειες.

Ήρθε το «έξυπνο» ψυγείο που μας ειδοποιεί για τα χαλασμένα τρόφιμα

Προειδοποιεί πότε τα τρόφιμα έχουν χαλάσει, αλλά και ποια που μπορεί να προορίζονταν για τα σκουπίδια έχουν ακόμα κάποιο χρονικό περιθώριο μέχρι να χαλάσουν.

Έρευνα: Οι εκπομπές μαγειρικής παραβλέπουν τις πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Πολλά προγράμματα μαγειρικής δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας τροφίμων.

Φάκελος “Ακρυλαμίδιο”: Η επικίνδυνη ουσία σε πατάτες και αμυλούχα

Τι είναι, τι προκαλούν στον οργανισμό και πώς προλαμβάνεται η εμφάνισή τους στα τρόφιμα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης