Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Τι είναι η “Γραβιέρα ΤΡΥΠΑΣ” που σέρβιρε στον γάμο του ο Σ. Κασσελάκης

Φημισμένο προϊόν της κρητικής γης, που προέρχεται από γάλα αιγοπροβάτων που βόσκουν στις κακοτράχαλες μαδάρες των Λευκών Όρεων, που είναι πλούσιες σε αρωματικά φυτά...

Ποια είναι η διαφορά του χυμού μήλου και του μηλίτη;

Κάθε φθινόπωρο, φαίνεται να υπάρχει κάποια σύγχυση όσον αφορά τα ροφήματα με βάση το μήλο, και τώρα, φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους το θέμα.

Αντιδράσεις για την καρμπονάρα σε κονσέρβα της Heinz

Η Heinz λανσάρει καρμπονάρα σε κονσέρβα - Ιταλός σέφ: «Είναι γατοτροφή».

Σπιτικός πουρές: Ποιες είναι οι καλύτερες πατάτες για πιο γευστικό και κρεμώδες γεύμα

Το καθοριστικό συστατικό για ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Ποια είναι η διαφορά Παρμεζάνας και Grana Padano;

Μια ματιά στις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο διάσημων Ιταλικών τυριών.

Μάγειρες: Η εκπληκτική επιστήμη του συνδυασμού γεύσεων – Οδηγίες για το τέλειο pairing

Μια διαδικασία αρκετά πιο πολύπλοκη από όσο νομίζουμε.

Η απόλυτη συνταγή για κρητικό μπουρέκι

Γεύσεις από Ελλάδα στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Η Κρήτη αναδείχθηκε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης.

Συγγραφέας γνωστών βιβλίων μαγειρικής είναι… ανύπαρκτη! Μπορεί να είναι Τεχνητή Νοημοσύνη

Συγγραφέας «μπεστ σέλερ» βιβλίων μαγειρικής φαίνεται να είναι απλώς ένα αποκύημα Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφέρουν αναγνώστες και δημοσιεύματα.

Γιατί μας αρέσουν τόσο τα πολύχρωμα τρόφιμα;

Ο λόγος που οι σημερινές φυσικές χρωστικές τροφίμων είναι μια επιστροφή στις τάσεις της αρχαιότητας.

10ο Φεστιβάλ κρητικής κουζίνας: Γεύσεις, αρώματα και συναισθήματα σε ένα φεστιβάλ – θεσμό

Το θαύμα της κρητικής διατροφής στο 10ο Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας.

Φρέσκα ψάρια: Πως τα καταψύχουμε στο σπίτι και πόσο μπορεί να διαρκέσουν

Η σωστή προετοιμασία του ψαριού πριν καταψυχθεί στο σπίτι είναι το κλειδί της επιτυχίας και έχει τα δικά της μυστικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μαύρου και λευκού πιπεριού

Μαύρο ή λευκό πιπέρι; Σε ποια πιάτα ταιριάζει καλύτερα το μαύρο και σε ποια το λευκό πιπέρι.

Τηγανητές πατάτες και κοτομπουκιές: Ποιο είναι το καταλληλότερο λάδι για πιο υγιεινό αποτέλεσμα – Πειραματική μελέτη

Αλλαγές στην ποιότητα των λιπιδίων στις τηγανιτές πατάτες, τις κροκέτες κοτόπουλου και τις κοτομπουκιές τηγανισμένες με ηλιέλαιο.

Μαγείρεμα με θαλασσινό νερό: Η νέα τάση, η παράδοση και οι κίνδυνοι

Οι θιασώτες υποστηρίζουν πως απογειώνει την γεύση, μειώνει την κατανάλωση νατρίου και προσφέρει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, αλλά οι ειδικοί βάζουν προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση και κατανάλωσή του

Αρνίσια παϊδάκια: Ο σωστός τρόπος σερβιρίσματος σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

Διερεύνηση των προτιμήσεων των καταναλωτών για ένα πιάτο με αρνίσια παϊδάκια.

Κόλιανδρος: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φύλλων και σπόρων

Γιατί δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ένα το άλλο σε συνταγές;

Το μυστικό για τον πιο νόστιμο, κρεμώδη πουρέ πατάτας από βραβευμένη με αστέρι Michelin σεφ

Η διάσημη «Βασίλισσα της Πατάτας» του TikTok - η Poppy O'Toole - υπόσχεται να μη σου ξανασβωλιάσει ο πουρές!

Comfort food – Η αίσθηση της νοσταλγίας στο πιάτο σας

Οι γεύσεις από το παρελθόν μας μπορούν να πυροδοτήσουν αναμνήσεις, να προκαλέσουν πόνο ή να ενισχύσουν την ευεξία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού

Ανακαλείται γάλα λόγω μόλυνσης με τον ιό της γρίπης των πτηνών

Μολυσμένο με τον ιό της γρίπης των πτηνών γάλα, αποσύρθηκε από τα ράφια - Άγνωστος ο κίνδυνος για τους καταναλωτές λένε οι αρχές.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο