Κάθε κρεμμύδι προσφέρει μοναδικά οφέλη.
Πολλά φρούτα, λαχανικά και ρίζες κυκλοφορούν σε διάφορες παραλλαγές, προσφέροντας διαφοροποιημένες γεύσεις, σκοπούς και πλεονεκτήματα. Τα κρεμμύδια είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα με πολλά είδη για να διαλέξετε.
Οι διαφορές μεταξύ άσπρων, κίτρινων και κόκκινων κρεμμυδιών σημαίνει ότι τα λαχανικά αυτά έχουν, εκτός από άλλο χρώμα, άλλες ιδιότητες. Ας τα δούμε ξεχωριστά.
- Δείτε επίσης: Ζυμαρικά: Πως πρέπει να τα τρώτε για να μην παχαίνουν – Ευρήματα επιστημονικών μελετών
- Δείτε επίσης: Ποια είναι τα πιο υγιεινά πατατάκια;
Κίτρινα κρεμμύδια
Τα κίτρινα κρεμμύδια εμφανίζονται σε πολυάριθμες συνταγές. Αποτελούν ένα εξαιρετικό θεμελιώδες συστατικό, δημοφιλές στη δημιουργία γευστικών γεύσεων και βάσεων. Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι γνωστά ως κρεμμύδια γενικής χρήσης.
Λειτουργούν σε κάθε πιάτο, απορροφούν τις γύρω γεύσεις και προσθέτουν μια πινελιά ήπιας γεύσης στο μείγμα. Σε αντίθεση με άλλα κρεμμύδια, προσφέρουν ένα ισορροπημένο μείγμα γλυκών και οξύνσεων, καθιστώντας τα ολοκληρωμένα.
Τα κίτρινα κρεμμύδια προσφέρουν πολλαπλές χρήσεις στην κουζίνα, από το να αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό σε βάσεις σούπας μέχρι τη δημιουργία καραμελωμένων γαρνιτούρων και συνοδευτικών.
- Δείτε επίσης: Ερευνητές ανακάλυψαν άγνωστη μέχρι τώρα ουσία στο πόσιμο νερό – Ελέγχεται αν ευθύνεται για καρκίνους
- Δείτε επίσης: Η αλήθεια για το αλάτι: Πώς θα αποφύγουμε έναν από τους μεγαλύτερους «κρυφούς» δολοφόνους
Λευκά κρεμμύδια
Σε σύγκριση με τα κίτρινα κρεμμύδια, τα λευκά κρεμμύδια προσφέρουν πιο οξεία, πικάντικη και ελαφρύτερη γεύση. Τα λευκά και τα κίτρινα κρεμμύδια συνήθως εναλλάσσονται, ανάλογα με το πόση γεύση θέλετε να δώσετε στο πιάτο.
Η διαφορά μεταξύ λευκού και κίτρινου κρεμμυδιού προκύπτει από την υφή τους, παρά το γεγονός ότι το λευκό κρεμμύδι χρησιμοποιείται παρόμοια με το κίτρινο κρεμμύδι. Είναι πιο τρυφερά όταν μαγειρεύονται και πιο τραγανά όταν είναι ωμά. Είναι το κρεμμύδι της επιλογής για γαρνιτούρες, σάλτσες και πιάτα όπως σαλάτες ζυμαρικών.
- Δείτε επίσης: Ποιο δημοφιλές τρόφιμο συνδέεται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου του εντέρου
- Δείτε επίσης: Καταγγελία για οδοντόκρεμες που περιέχουν ζάχαρη η οποία… προκαλεί τερηδόνα!
Κόκκινα κρεμμύδια
Τα κόκκινα κρεμμύδια διαθέτουν την ισχυρότερη γεύση και από τις τρεις παραλλαγές κρεμμυδιών. Τρώγονται συνήθως ωμά, προσθέτοντας μια πικάντικη, πικάντικη γεύση σε σαλάτες και μπιφτέκια. Όπως και τα λευκά κρεμμύδια, τα κόκκινα κρεμμύδια έχουν τραγανή υφή, προσθέτοντας ένα ικανοποιητικό τραγανό στα πιάτα.
Εκτός από τη χρήση τους ωμά, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κόκκινα κρεμμύδια για να δημιουργήσουν ένα πικάντικο τουρσί και καρύκευμα. Ως μπόνους, τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν πλούσια αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τα ένα από τα καλύτερα κρεμμύδια για οφέλη στην υγεία και προσελκύοντας πολλούς λάτρεις του υγιεινού τρόπου ζωής.
Όταν εξετάζετε τα κόκκινα έναντι των κίτρινων κρεμμυδιών, τα κόκκινα κρεμμύδια είναι συνήθως καλύτερα για τουρσί και ψήσιμο στη σχάρα, ενώ προσφέρουν μια ωραία πινελιά και επιπλέον τραγανότητα σε ένα πιάτο όπως η σαλάτα.
Κάθε κρεμμύδι προσφέρει μοναδικά οφέλη, παρέχοντας στους ανθρώπους διαφορετικές μαγειρικές και διατροφικές εμπειρίες για να εξερευνήσουν. Για τα περισσότερα πιάτα, τα κόκκινα και τα κίτρινα κρεμμύδια έχουν παρόμοια χρήση, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε διαθέσιμο. Αλλά αν ψάχνετε για ένα πανέμορφο χρώμα – συν τις αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες που συνοδεύουν αυτό το χρώμα – προτιμήστε τα πικάντικα κόκκινα κρεμμύδια και δώστε στο πιάτο σας αυτή την πινελιά έντονης γεύσης.