Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να βράζουμε το μπρόκολο; Ο τρόπος μαγειρέματος που θα το κάνει πιο νόστιμο και πιο θρεπτικό

ΑρχικήΟικιακάΓιατί δεν πρέπει να βράζουμε το μπρόκολο; Ο τρόπος μαγειρέματος που θα το κάνει πιο νόστιμο και πιο θρεπτικό
spot_img

Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι

Το βράσιμο των πράσινων λαχανικών ενισχύει τις ενώσεις του θείου, οδηγώντας σε ένα υπερβολικά μαγειρεμένο, μουσκεμένο τρόφιμο, ελάχιστα νόστιμο με μειωμένα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ο σεφ Jamie Vespa αποκαλύπτει το μυστικό του τέλειου μπρόκολου εξηγώντας: «Σε αντίθεση με το βράσιμο, που μπορεί να προκαλέσει την έκπλυση ορισμένων από τα πιο ευαίσθητα στη θερμότητα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, το σοτάρισμα βοηθά τα λαχανικά να διατηρήσουν μερικά από τα πιο ευαίσθητα θρεπτικά συστατικά τους». Και συνεχίζει: “Το τέλειο σοταρισμένο μπρόκολο είναι έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά, δεν στεγνώνει, είναι τέλεια τρυφερό και θα κερδίσει και τους πιο επιλεκτικούς γευσιγνώστες.”

- Advertisement -

Πώς θα μαγειρέψετε το πιο νόστιμο μπρόκολο

Είναι απλό – ξεκινήστε κόβοντας την κεφαλή του μπρόκολου σε μπουκίτσες ίσου μεγέθους. Μπορείτε να ρίξετε και τα κοτσάνια αν θέλετε, αν και είναι λίγο πιο σκληρά από τα λουλούδια. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Περιμένετε μέχρι να ροδίσει το λάδι πριν προσθέσετε το μπρόκολο. Τηγανίζουμε το μπρόκολο σε λάδι για μερικά λεπτά, ανακατεύοντάς το καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα έξι λεπτά.

Το μπρόκολο χρειάζεται μόνο περίπου οκτώ λεπτά για να μαγειρευτεί. Ωστόσο, προσέξτε να μην το κάψετε, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πικρή γεύση. Μόλις γίνει, αλατοπιπερώστε το. Το αλάτι και το πιπέρι είναι οι προτιμώμενες επιλογές, αλλά γιατί να μην δοκιμάσετε χυμό λεμονιού και τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον γεύση;

Ο χυμός λεμονιού ενισχύει τη φυσική γλυκύτητα του μπρόκολου και το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Βγάζουμε το μπρόκολο από το τηγάνι και το voila. Έχετε ένα υπέροχο συνοδευτικό μαγειρεμένο τέλεια σε λιγότερο από 15 λεπτά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα