Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι
Το βράσιμο των πράσινων λαχανικών ενισχύει τις ενώσεις του θείου, οδηγώντας σε ένα υπερβολικά μαγειρεμένο, μουσκεμένο τρόφιμο, ελάχιστα νόστιμο με μειωμένα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ο σεφ Jamie Vespa αποκαλύπτει το μυστικό του τέλειου μπρόκολου εξηγώντας: «Σε αντίθεση με το βράσιμο, που μπορεί να προκαλέσει την έκπλυση ορισμένων από τα πιο ευαίσθητα στη θερμότητα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, το σοτάρισμα βοηθά τα λαχανικά να διατηρήσουν μερικά από τα πιο ευαίσθητα θρεπτικά συστατικά τους». Και συνεχίζει: “Το τέλειο σοταρισμένο μπρόκολο είναι έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά, δεν στεγνώνει, είναι τέλεια τρυφερό και θα κερδίσει και τους πιο επιλεκτικούς γευσιγνώστες.”
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δέκα διαφορετικά φυτοφάρμακα σε δημοφιλή μάρκα μούσλι που πωλείται και στην Ελλάδα – Τι έδειξε το εργαστηριακό τεστ του Ökotest
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση μελιού από μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ – Σοβαρός λόγος ασφάλειας τροφίμων (φωτο)
Πώς θα μαγειρέψετε το πιο νόστιμο μπρόκολο
Είναι απλό – ξεκινήστε κόβοντας την κεφαλή του μπρόκολου σε μπουκίτσες ίσου μεγέθους. Μπορείτε να ρίξετε και τα κοτσάνια αν θέλετε, αν και είναι λίγο πιο σκληρά από τα λουλούδια. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Περιμένετε μέχρι να ροδίσει το λάδι πριν προσθέσετε το μπρόκολο. Τηγανίζουμε το μπρόκολο σε λάδι για μερικά λεπτά, ανακατεύοντάς το καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα έξι λεπτά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παστέλι στο “στόχαστρο” – Καταγγελία καταναλωτή έφερε στο φως πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοινώνει ότι πούλησε μολυσμένο προϊόν 20 μέρες πριν – Ερωτήματα για την καθυστερημένη ενημέρωση
Το μπρόκολο χρειάζεται μόνο περίπου οκτώ λεπτά για να μαγειρευτεί. Ωστόσο, προσέξτε να μην το κάψετε, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πικρή γεύση. Μόλις γίνει, αλατοπιπερώστε το. Το αλάτι και το πιπέρι είναι οι προτιμώμενες επιλογές, αλλά γιατί να μην δοκιμάσετε χυμό λεμονιού και τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον γεύση;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παγούρια και θερμός: Περισσότερα βακτήρια από έναν νεροχύτη και κάποιες φορές όσα σε ένα κάθισμα τουαλέτας! – Μελέτη
Ο χυμός λεμονιού ενισχύει τη φυσική γλυκύτητα του μπρόκολου και το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Βγάζουμε το μπρόκολο από το τηγάνι και το voila. Έχετε ένα υπέροχο συνοδευτικό μαγειρεμένο τέλεια σε λιγότερο από 15 λεπτά.