Μία απλή κίνηση που θα απογειώσει τη γεύση στο σπανακόρυζό σας.
Το σπανακόρυζο είναι ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα δημοφιλές την περίοδο της Σαρακοστής. Και όχι άδικα καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς το γεμάτο θρεπτικά συστατικά σπανάκι (βιταμίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο) έχει γεύση ουμάμι ελαφρώς αλμυρή αλλά και πικρή, η οποία εξισορροπείται από την γλυκύτητα του ρυζιού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ομαδική αγωγή σε πασίγνωστη σοκολατοβιομηχανία για μπισκότα τίγκα σε βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Άργος: Ξένο σώμα σε δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν που αγοράστηκε από μεγάλο σούπερ μάρκετ – Καταγγελία στο cibum
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Η Ευρώπη ενημέρωσε την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από ζωμούς κοτόπουλου και λαχανικών σε κύβους – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Επιπλέον όταν το ρύζι βράζει μαζί με το σπανάκι, απορροφά όλους τους χυμούς και τα αρώματα από το σπανάκι δημιουργώντας έναν συνδυασμό αρμονικό και πλούσιο. Αν περιέχει επιπλέον λεμόνι ή ελαιόλαδο, ενισχύεται η γεύση και των δύο συστατικών, απογειώνοντας ακόμα περισσότερο την απόλαυση.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Dove: Εντοπίστηκαν κι άλλα αφρόλουτρα με την απαγορευμένη ουσία που επηρεάζει τη γονιμότητα – Ειδοποίηση στο Ευρωπαϊκό Rapex
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Διοξίνες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB) σε τρόφιμα και ζωοτροφές – Aποτελέσματα δοκιμών 2024
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γιατί πρέπει να βάζουμε φύλλα δάφνης στο πλυντήριο;
Αν και υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στη συνταγή η «άχαστη» Ελληνίδα Σεφ Αργυρώ Μπαμπαρίγου έχει τα δικά της κόλπα για να εκτοξεύσει τη γεύση του. Σύμφωνα με τη σεφ το ρύζι πρέπει να σοταριστεί στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο (εάν η συνταγή σας απαιτεί πράσο) και το σπανάκι.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γάλα ή νερό: Τι δίνει πιο καλή υφή στην ομελέτα;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 15.000 σακουλάκια κράκερς εκτός κυκλοφορίας
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προσοχή! Αν δείτε αυτές τις αλλαγές στα πόδια σας κινδυνεύετε από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό
Έτσι το ρύζι θα μείνει σπυρωτό και θα χυλώσει σωστά, χωρίς να γίνει λαπάς και επιπλέον θα απορροφήσει όλο τον χυμό των λαχανικών και θα γίνει πολύ πιο νόστιμο. Απαραίτητο για την επιτυχία είναι το σιγανό μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Επίσης όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού πρέπει να σκεπάσετε την κατσαρόλα και να αφήσετε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά και ταυτόχρονα να παραμείνει σπυρωτό. Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνταγή πατήστε ΕΔΩ.