Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σπανακόρυζο: Το “απόλυτο” και πολύ απλό μυστικό της Μπαρμπαρίγου για απογείωση της γεύσης

Μία απλή κίνηση που θα απογειώσει τη γεύση στο σπανακόρυζό σας.

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣπανακόρυζο: Το "απόλυτο" και πολύ απλό μυστικό της Μπαρμπαρίγου για απογείωση της γεύσης
spot_img

Μία απλή κίνηση που θα απογειώσει τη γεύση στο σπανακόρυζό σας.

Το σπανακόρυζο είναι ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα δημοφιλές την περίοδο της Σαρακοστής. Και όχι άδικα καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς το γεμάτο θρεπτικά συστατικά σπανάκι (βιταμίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο) έχει γεύση ουμάμι ελαφρώς αλμυρή αλλά και πικρή, η οποία εξισορροπείται από την γλυκύτητα του ρυζιού.

- Advertisement -

Επιπλέον όταν το ρύζι βράζει μαζί με το σπανάκι, απορροφά όλους τους χυμούς και τα αρώματα από το σπανάκι δημιουργώντας έναν συνδυασμό αρμονικό και πλούσιο. Αν περιέχει επιπλέον λεμόνι ή ελαιόλαδο, ενισχύεται η γεύση και των δύο συστατικών, απογειώνοντας ακόμα περισσότερο την απόλαυση.

Αν και υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στη συνταγή η «άχαστη» Ελληνίδα Σεφ Αργυρώ Μπαμπαρίγου έχει τα δικά της κόλπα για να εκτοξεύσει τη γεύση του. Σύμφωνα με τη σεφ το ρύζι πρέπει να σοταριστεί στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο (εάν η συνταγή σας απαιτεί πράσο) και το σπανάκι.

Έτσι το ρύζι θα μείνει σπυρωτό και θα χυλώσει σωστά, χωρίς να γίνει λαπάς και επιπλέον θα απορροφήσει όλο τον χυμό των λαχανικών και θα γίνει πολύ πιο νόστιμο. Απαραίτητο για την επιτυχία είναι το σιγανό μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Επίσης όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού πρέπει να σκεπάσετε την κατσαρόλα και να αφήσετε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά και ταυτόχρονα να παραμείνει σπυρωτό. Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνταγή πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα