Έτσι τα ψάρια σας δεν θα κολλήσουν στον κάδο, δεν θα ξεραθούν και θα ψηθούν ομοιόμορφα
Αν δοκιμάσατε να φτιάξετε ψάρια στο air fryer αλλά το αποτέλεσμα δεν είχε και πολύ επιτυχία καθώς τα ψάρια σας κόλλησαν στον κάδο, ξεράθηκαν ή δεν ψήθηκαν ομοιόμορφα, τότε κάτι δεν κάνατε σωστά! Η φριτέζα αέρα φτιάχνει τέλεια ψημένα ψάρια σε σύντομο χρονικό διάστημα αρκεί να ακολουθείσετε τις παρακάτω απλές συμβουλές.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αναψυκτικά διαίτης: Μύθος ότι είναι καλύτερα από τα κανονικά αναψυκτικά – Οι κίνδυνοι που κρύβουν για την υγεία
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επείγουσα ανάκληση βιολογικού γάλακτος: Ισχυρές ενδείξεις αλλοίωσης μήνες πριν την ημερομηνία λήξης
Επιλέξτε το σωστό είδος ψαριού
Δεν είναι όλα τα ψάρια κατάλληλα για μαγείρεμα στη φριτέζα. Τα σφιχτά, σαρκώδη ψάρια όπως ο σολομός, ο μπακαλιάρος και η πέστροφα είναι εξαιρετικές επιλογές γιατί κρατάνε καλά κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Τα ευαίσθητα ψάρια, όπως η γλώσσα, μπορεί και να διαλυθούν.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το τυρί που πρέπει να αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ | Πώς να κόψετε σωστά τη βασιλόπιτα
Προθερμάνετε
Ακριβώς όπως στον φούρνο, η προθέρμανση της φριτέζας εξασφαλίζει ότι το ψάρι μαγειρεύεται ομοιόμορφα από τη στιγμή που το τοποθετείτε μέσα. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα για περίπου 3-5 λεπτά στη θερμοκρασία που σκοπεύετε να ψήσετε το ψάρι σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα κακοψημένα ή ανομοιόμορφα ψημένα ψάρια.
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ | Scrub προσώπου γεμάτα τοξικές ουσίες που επηρεάζουν την αναπαραγωγή – Εργαστηριακή δοκιμή
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ψωμί του τοστ: Τέλος στην κόντρα Elbisco (ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ) και Καραμολέγκου – Η απόφαση του ΣΕΕ
Αλείψτε με λάδι
Για μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα, αλείψτε ελαφρά το ψάρι σας με λάδι. Μπορείτε είτε να ψεκάσετε το ψάρι με μαγειρικό σπρέι είτε να το αλείψετε με ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου, λιωμένο βούτυρο ή λάδι αβοκάντο. Αυτό το βήμα βοηθά το ψάρι να γίνει τραγανό χωρίς να προσθέσει υπερβολικό λίπος ή θερμίδες. Προσοχή μην το παρακάνετε με το λάδι.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μαχαίρωσαν αξιωματικό σε στρατόπεδο – Τον θεώρησαν υπεύθυνο για την τροφική δηλητήριαση 86 δοκίμων
Καρυκεύστε γενναιόδωρα
Τα ψάρια μπορεί να έχουν ήπια γεύση, οπότε μην φοβάστε να τα καρυκεύσετε καλά. Το αλάτι, το πιπέρι, η σκόνη σκόρδου, η ρίγανη, η πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού λειτουργούν υπέροχα. Για περισσότερη γεύση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βότανα όπως άνηθο, μαϊντανό ή θυμάρι. Φροντίστε να καρυκεύετε και τις δύο πλευρές του ψαριού για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση σε κάθε μπουκιά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να φτιάξετε “κρεμώδη” ομελέτα χωρίς γάλα και βούτυρο
Μην υπερφορτώνετε τον κάδο ψησίματος
Για να βεβαιωθείτε ότι τα ψάρια σας μαγειρεύονται ομοιόμορφα, αποφύγετε τον συνωστισμό του καλαθιού της φριτέζας. Ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί γύρω από το ψάρι για να το κάνει τραγανό. Εάν μαγειρεύετε πολλά φιλέτα ή κομμάτια ψαριού, είναι καλύτερα να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε κομμάτι.
Διαχειριστείτε τη θερμοκρασία
Τα ψάρια μαγειρεύονται γρήγορα στη φριτέζα αέρα και είναι εύκολο να παραψηθούν. Η ιδανική εσωτερική θερμοκρασία για τα περισσότερα ψάρια είναι περίπου 145°F (63°C). Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να βεβαιωθείτε ότι τα ψάρια έχουν ψηθεί. Εάν μαγειρεύετε ένα πιο χοντρό φιλέτο, ελέγξτε το μεσαίο μέρος αν είναι έτοιμο, καθώς οι άκρες μπορεί να ψηθούν πιο γρήγορα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να πιείτε χωρίς να μεθύσετε
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Απαγόρευση πώλησης σετ μαχαιροπήρουνων γνωστής μάρκας – Κίνδυνος τραυματισμού
Γυρίστε πλευρά ψησίματος
Για ομοιόμορφο μαγείρεμα, αναποδογυρίστε το ψάρι σας στα μισά της διαδικασίας μαγειρέματος. Αυτό διασφαλίζει ότι και οι δύο πλευρές θα αποκτήσουν αυτή την όμορφη, χρυσοκαφέ κρούστα. Ανάλογα με το πάχος του ψαριού σας, ο χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει, αλλά η αλλαγή πλευράς θα εγγυηθεί ομοιόμορφα αποτελέσματα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 14χρονη έχασε τη ζωή της από φυτοφάρμακα σε λάχανο
Αφήστε το ψάρι να ξεκουραστεί
Όπως και με οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο, αφήνοντας το ψάρι σας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους χυμούς του και θα αφήσετε την υφή του να δέσει. Αυτό δίνει επίσης χρόνο στο ψάρι να κρυώσει ελαφρώς, διευκολύνοντας το χειρισμό και την απόλαυση του.